Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Οι γονείς μου επένδυσαν και το τελευταίο τους δολάριο σε μένα, θέλω να τους κάνω περήφανους»

Τζάστιν Τίλμαν

Ο Τζάστιν Τίλμαν στο Sportal: «Οι γονείς μου επένδυσαν και το τελευταίο τους δολάριο σε μένα, θέλω να τους κάνω περήφανους»

Χρήστος Τσάλτας 13:00 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Ο Τζάστιν Τίλμαν μιλάει στο Sportal για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, ως παίκτης της ΑΕΚ, εξηγεί τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από εκείνον, εντός παρκέ, ενώ εξηγεί ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρό του.

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών και σε αυτή η ΑΕΚ έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Οι βλέψεις, για μια σεζόν ιστορικής σημασίας, είναι μεγάλες και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα πιο έντονα των τελευταίων ετών. Οι ιθύνοντες την ομάδα, μαζί με τον Ζοάν Πλάθα, σήκωσαν μανίκια χτίζοντας ένα ρόστερ γεμάτο λύσεις και ποιότητα.

Ανάμεσα στους παίκτες που είπαν το »ναι» στην Ένωση αυτό το καλοκαίρι ήταν και ο Τζάστιν Τίλμαν. Ένας φόργουορντ/σέντερ με έφεση στο σκοράρισμα, που στο Ισραήλ έκανε... θραύση με την παρουσία του επιθετικά. Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και στην Ελλάδα.

Ήδη άλλωστε η Αθήνα αποτελεί ξεχωριστό μέρος για τον ίδιο. «Η Αθήνα είναι εξαιρετικό μέρος. Εκτός ΗΠΑ το αγαπημένο μέρος μου ήταν το Ισραήλ, αλλά πραγματικά απολαμβάνω τη ζωή στην Αθήνα από την πρώτη στιγμή που βρίσκομαι εδώ», τόνισε μιλώντας στο Sportal. Στον μήνα που βρίσκεται στη χώρα μας εξάλλου απολαμβάνει τόσο το παιχνίδι στην ΑΕΚ, όσο και την ζωή στη χώρα μας.

Η ζωή στην Αθήνα, αλλά και το potential που υπάρχει έκαναν την απόφασή του να μοιάζει πολύ εύκολη στο τέλος της ημέρας. «Ήταν εύκολη απόφαση. Ο ατζέντης μου είπε πως ήταν μια πολύ καλή κατάσταση για μένα και για την καριέρα μου. Με προετοίμασε για να βρεθώ σε έναν μεγάλο οργανισμό με ιστορία. Πολλοί παίκτες ήρθαν εδώ και ανέβηκαν επίπεδο με το πέρας των ετών».

Ο λόγος της παρουσίας του όμως δεν είναι... τουριστικός και το ξέρει καλά. Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται έχει θέσει ψηλά τον πήχη και θέλει να φτάσει μακριά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για να συμβεί αυτό όμως χρειάζεται να μπουν οι βάσεις από νωρίς. «Είναι πολύ ωραία τα πράγματα. Για πρώτη φορά βρίσκομαι σε μια ομάδα με τόσους βετεράνους», εξήγησε ο Αμερικανός που στρέφοντας την κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο ξεκαθάρισε ότι «θέλω να βελτιωθώ και να χτίσω το παιχνίδι μέσα από το μπασκετικό IQ μου σε μια θρυλική σεζόν για την ομάδα όπως αυτή που έρχετια. Θέλω να είμαι έτοιμος».

Στον οργανισμό της ΑΕΚ υπάρχουν παίκτες, αλλά και προπονητές με εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Κάτι που αποτελεί μεγάλο συν για τον ίδιο. «Είμαι ανοιχτός σε νέες ιδέες και το προπονητικό στυλ που θέλει να έχει η ομάδα. Θέλω να βρω διαφορετικούς τρόπους να επηρεάζω την ομάδα, μέσα από ριμπάουντ, σκορ κοντά στο καλάθι και να φέρω αμυντική παρουσία πάνω στο παρκέ».

Για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν το παιχνίδι του και όσα μπορεί να βγάλει πάνω στο παρκέ, φρόντισε ο ίδιος να περιγράψει τον παίκτη Τζάστιν Τίλμαν μέσα σε λίγες λέξεις. «Θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος έναν παίκτη με μεγάλη ενέργεια που βρίσκεται παντού στο γήπεδο, που μαζεύει ριμπάουντ, καρφώνει, βάζει τον κόσμο στο παιχνίδι κάθε φορά», είπε.

Στο πλευρό του διαθέτει συμπαίκτες με εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο, όπως ο ΜάκΛεμορ, ο Κουζμίνσκας και ο ΜακΡέι. Παίκτες από τους οποίους έχει τη θέληση να μάθει πράγματα που θα τον κάνουν ακόμα καλύτερο πάνω στο παρκέ. «Είμαι ανοιχτόμυαλος παίκτης και πάντα πρόθυμος ώστε να ακούσω αυτό που θέλουν να μου πουν. Είμαι εδώ για να εστιάσω στη λεπτομέρεια, να είμαι στη σωστή θέση, να κάνω το σωστό σκριν, να ανοίξω χώρο στους συμπαίκτες μου. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για μένα γιατί θα με βοηθήσει να βελτιωθώ στο μέλλον».

Φυσικά στην ζωή του δεν ήταν όλα ρόδινα. Ο κορωνοϊός άλλαξε άρδην την καθημερινότητά του, άλλαξε τα πάντα. Έχασε μέσα σε λίγους μήνες τους γονείς του, κάτι που τον βύθισε στην κατάθλιψη. Όμως δεν τον «λύγισε» σαν άνθρωπο. Αντιθέτως, του έδωσε έναν διαφορετικό σκοπό και στη ζωή, αλλά και στην καριέρα του.

Μιλώντας γι αυτό εξήγησε πως «από τότε που έφυγαν από τη ζωή οι γονείς μου δίνω ακόμα περισσότερη έμφαση στο μπάσκετ. Κάνω αυτό που αγαπάω, αυτό που ήθελα να κάνω πάντα, να παίζω μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή θέλω να ανεβάζω το επίπεδο του παιχνιδιού μου και να κάνω περήφανους τους γονείς μου που με βλέπουν από τον ουρανό».

Πώς όμως, θέλει να κάνει περήφανους τους γονείς του που τον παρακολουθούν από τον ουρανό; Η απάντηση ήρθε αβίαστα από τα χείλη του. «Θέλω να είμαι όσο πιο επιτυχημένος μπορώ. Θέλω να φτάσω τις προσδοκίες μου. Ξέρω ότι οι γονείς μου επένδυσαν και το τελευταίο τους δολάριο σε μένα και στο μπάσκετ που παίζω. Έρχονταν στο σχολείο να με δουν, προσπάθησαν να με κάνουν να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο και να με κάνουν όσο το δυνατόν πιο σπουδαίο».