Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Ήρθα για να κάνω σπουδαία πράγματα με την ΑΕΚ»

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Ήρθα για να κάνω σπουδαία πράγματα με την ΑΕΚ»

Χρήστος Τσάλτας 14:59 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Ο ηγέτης της φετινής ΑΕΚ, Τζόρνταν ΜακΡέι, μιλάει στο Sportal για τη σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών, τον ρόλο του εντός των τειχών, ενώ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Η φετινή σεζόν δεν μοιάζει με τις προηγούμενες για την ΑΕΚ. Η Ένωση έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις, σε μια σεζόν ιστορική, καθώς θα συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Οπότε σε ανάλογο μομέντουμ βρίσκεται όλος ο σύλλογος, με την ομάδα μπάσκετ να θέλει κι αυτή με τη σειρά της να γράψει χρυσές σελίδες.

Δεν είναι μόνο η έλευση του Ζοάν Πλάθα που έδειξε την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα. Διότι και οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι ήταν σε ανάλογο βεληνεκές. Ο Τζόρνταν ΜακΡέι ήταν μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις, με τον Αμερικανό σκόρερ να μπαίνει στη μηχανή της ΑΕΚ για να της δώσει ποιότητα, εμπειρία και λύσεις την κατάλληλη στιγμή.

Ο έμπειρος άσος μίλησε στο Sportal, ενόψει της έναρξης της σεζόν, θέτοντας τον πήχη ψηλά για την προσπάθεια της ομάδας του. Παράλληλα στάθηκε στη δική του παρουσία και τον ρόλο στα ενδότερα της ΑΕΚ, ενώ επεσήμανε τι είναι αυτό που θα γεμίσει άπαντες στο φινάλε της σεζόν.

Έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν στην Χάποελ Τελ Αβίβ, πλέον φοράει τη φανέλα της Ένωσης και η μετάβαση «είναι πολύ ομαλή», όπως παραδέχτηκε, για να προσθέσει στη συνέχεια. «Όλα τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλά μέσα στην ομάδα. Προφανώς θα μου πάρει λίγο χρόνο να τους μάθω εντός παρκέ, αλλά έχουμε περάσει πολλές ώρες στην προπόνηση και όλοι δουλεύουν σκληρά. Θα είναι καλά τα πράγματα».

Στην ομάδα της φετινής σεζόν συναντάει γνώριμα πρόσωπα, τα οποία είτε αντιμετώπισε ως αντίπαλος, είτε συνυπήρξε μαζί τους στο παρελθόν. «Όσον αφορά τους παίκτες που ξέρω, τον Λάνγκστον Χολ τον γνωρίζω εδώ και αρκετό καιρό, έχω παίξει κόντρα στον ΜάκΛεμορ στο ΝΒΑ, ήμουν συμπαίκτης με τον Ραντλ στο παρελθόν, οπότε ξέρω ήδη κάποιους παίκτες και τι μπορούν να κάνουν. Είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για την ΑΕΚ της φετινής σεζόν η πρόκληση είναι μεγάλη και ο ίδιος είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να ανταπεξέλθει. Γνωρίζει το βάρος, ξέρει τις απαιτήσεις του κλαμπ, αλλά και τη σημασία της σεζόν που έρχεται.

Το κίνητρό του είναι τεράστιο. «Σαν αθλητής τέτοιες σεζόν είναι αυτές που θες. Όλοι θέλουν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Έχουμε ανταγωνιστικούς παίκτες στα αποδυτήρια και ανυπομονούμε για τη σεζόν που έρχεται».

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ από την ομάδα του Πλάθα; «Θα είμαστε σκληροί σε κάθε παιχνίδι», απάντησε χωρίς περιστροφές ο άλλοτε παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς, που υπογράμμισε πως «αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού που φέρνει ο προπονητής κάθε μέρα στην προπόνηση. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δει πράγματα και ξέρω πως υπάρχει ενθουσιασμός».

Την ίδια ώρα στάθηκε και στη δική του παρουσία εντός της ομάδας «Όσον αφορά τη δική μου παρουσία, εγώ ό,τι χρειαστεί ο προπονητής και η ομάδα θα το κάνω. Θα βγω στο παρκέ για να κερδίζω».

Από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στην ΑΕΚ έγινε ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο ηγέτης εντός αγωνιστικού χώρου. Η προσωπικότητά του άλλωστε είναι τέτοια που βάζει πολύ συναίσθημα στο παιχνίδι του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα βγει μπροστά και θα μιλήσει στα αποδυτήρια.

Αυτή η εικόνα έχει να κάνει με τα βιώματά του σαν παίκτης. «Προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσα έχω περάσει στην καριέρα μου. Έχω παίξει με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και έχω δει τι έχουν κάνει στην πορεία τους. Πρέπει να είσαι ηγέτης κάθε στιγμή. Είναι εύκολο να είσαι ηγέτης όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όταν όμως δεν πάνε πρέπει να δείχνεις πραγματική εικόνα ηγέτη. Προσπαθώ να είμαι αυτός ο τύπος για την ομάδα».

Τη φετινή σεζόν συνεργάζεται με έναν προπονητή του υψηλότερου επιπέδου στην Ευρώπη, τον Ζοάν Πλάθα. Πρόκειται για έναν κόουτς που ξέρει πώς να βγάζει το 100% από τους παίκτες του, αλλά και να τους παρακινεί να γίνονται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Κάτι που θέλει να κάνει και στην ΑΕΚ.

Ο Ισπανός, ξέροντας την ποιότητα του ΜακΡέι, όχι απλώς τον έχει από κοντά, αλλά φροντίζει να τον πιέζει με ανάλογο τρόπο. «Είναι πολύ απαιτητικός. Με προκαλεί με τρόπους που δεν είχα ξανασυναντήσει στην καριέρα μου. Χρειάζεται μια προσαρμογή σε αυτό το κομμάτι. Σε πολλούς παίκτες απαιτεί πράγματα που δεν μας κάνουν να νιώθουμε 100% βολικά. Αλλά για εκείνον μπορώ να πω ότι λατρεύει το παιχνίδι, έχει πολύ υψηλό IQ και πάντα ζητάει τη γνώμη των παικτών. Είναι πολύ καλή η συνύπαρξη».

Με τη σεζόν να βρίσκεται προ των πυλών, υποσχέσεις για επιτυχίες και τίτλους δεν μπορούν να γίνουν. Εκείνος το ξέρει καλά. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ πράγματα», τόνισε, για να ξεκαθαρίσει την ταυτότητα της νέας ΑΕΚ. «Αυτή η ομάδα είναι τρομερά ταλαντούχα. Όλοι είναι πεινασμένοι σε κάθε τομέα. Θα παίξουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα».

Κλείνοντας τη συζήτηση έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν. «Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι πως σαν ένας από τους ηγέτες αυτής της ομάδας βλέπω πολύ πάθος μέσα στο ρόστερ, είναι 14-15 πολύ παθιασμένοι παίκτες που θέλουν να κερδίζουν και θα πρέπει να περιμένουν από εμάς να παίζουμε σκληρά και να δίνουμε τα πάντα σε κάθε αγώνα».