Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Sportal: «Ο Άρης έκανε τα πάντα να με κρατήσει - Θέλω Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική»

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Sportal: «Ο Άρης έκανε τα πάντα να με κρατήσει - Θέλω Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική»

Χρήστος Τσάλτας 11:25 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 22.06.2024

Το νέο συμβόλαιο με τον Άρη, η αγάπη του κόσμου, η πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Βασίλης Τολιόπουλος μιλάει στο Sportal για τις εξαιρετικές τελευταίες μέρες, αλλά και τον μεγάλο στόχο που έχει στον ορίζοντα με την Εθνική.

Την περασμένη σεζόν ήταν ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση με τις εμφανίσεις του. Χάρη στη δική του παρουσία ο Άρης βρέθηκε στην τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ ο ίδιος ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του.

Τι κι αν οι Σειρήνες ήχησαν στ' αυτιά του τις τελευταίες μέρες; Εκείνος έδειξε πίστη και αφοσίωση στο πρότζεκτ του Άρη και βλέποντας τη μεγάλη προσπάθεια των «κίτρινων» έδωσε τα χέρια μαζί τους για νέο διετές συμβόλαιο. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έμεινε σε ένα μέρος που πλέον το θεωρεί σπίτι του. Και όχι άδικα.

Αυτό μάλιστα το έκανε με... στυλ. Διότι οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την παραμονή του με έναν ξεχωριστό τρόπο. Ένα βίντεο ευφάνταστο, που κέρδισε τις εντυπώσεις. Για το οποίο μάλιστα αποκάλυψε ποιος είχε την ιδέα.

«Το Aris Media Factory», είπε στο Sportal ο διεθνής άσος, για να συμπληρώσει ότι «μου είπαν πως ήθελαν να κάνουν μια ανακοίνωση πιο ωραία από τις συνηθισμένες, μου είπαν το κόνσεπτ και συμφώνησα αμέσως», ήταν τα λόγια του ηγέτη του Άρη, τον οποίο και ρωτήσαμε αν είχε κάποια άλλη ατάκα στο μυαλό του για την ανακοίνωση.

Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη. «Όχι, από την αρχή μου είπαν για αυτή την ατάκα και συμφώνησα κι εγώ», ήταν τα λόγια του.

Μερικές φωτογραφίες είναι διαφορετικές. Έχουν τη δική τους αξία για έναν άνθρωπο. Όπως και η παρακάτω, που αποτυπώνει τον 28χρονο γκαρντ να «πνίγεται» στις αγκαλιές των φίλων της ομάδας μετά τον προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο Ηράκλειο.

Αυτή η φωτογραφία για τον Βασίλη Τολιόπουλο έχει ιδιαίτερη αξία. «Συμβολίζει την υπέροχη χρονιά που είχα και το πόση αγάπη πήρα από τον κόσμο του Άρη φέτος. Είναι η αγαπημένη μου φωτογραφία από ομάδα που έχω. Την έχω και κάδρο στο σπίτι μου. Είναι όλα τα συναισθήματα που ένιωσα στον Άρη οι λόγοι που αποφάσισα να μείνω».

Στο φινάλε της σεζόν 2023-24 ο «Τολιό» είχε μιλήσει ξανά στο Sportal, τονίζοντας πως το φετινό καλοκαίρι θέλει να πάρει αυτό που του άξιζε. Ο Άρης του το προσέφερε, με τη χαρά του να μην κρύβεται σε λίγες λέξεις.

Η επιθυμία για παραμονή έγινε πράξη. «Σίγουρα μου το έδωσε. Σίγουρα ο Άρης έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μείνω και ήταν πάρα πολύ κολακευτικό. Τους σεβάστηκα με αυτή τους την κίνηση, έκαναν τα πάντα για να μείνω στην ομάδα και είμαι χαρούμενος γιατί δεν ήθελα να φύγω. Ήθελα να μπορέσει ο Άρης να μου δώσει αυτό που αξίζω και από τη στιγμή που το κατάφερε είμαι πάνω από ικανοποιημένος».

Στο Nick Galis Hall η φανέλα του «Γκάνγκστερ» με τον αριθμό 6 δεσπόζει στην οροφή. Με την παραμονή του στον Άρη ο Τολιόπουλος γίνεται τοτέμ της σύγχρονης εποχής για την ομάδα.

Πώς θα του φαινόταν να δει τη φανέλα του δίπλα σε αυτή του μεγαλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών; «Δεν πιστεύω να γίνει κάτι τόσο ακραίο. Ο κύριος Γκάλης έφερε τόσους τίτλους στην ομάδα. Δεν μπορεί να συγκριθεί το τι έκανε αυτός και το τι κάνω εγώ στην ομάδα. Άμα μέχρι τα 35 μου είμαι στον Άρη και καταφέρνουμε και άλλες επιτυχίες και η αγάπη μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μακάρι να μπορέσει να γίνει».

Στην παρούσα φάση όμως ο διεθνής άσος δεν κάνει διακοπές. Η Εθνική ομάδα έχει υποχρεώσεις για το Προολυμπιακό τουρνουά και σε αυτή την προσπάθεια ο ηγέτης του Άρη φωνάζει παρών, με σκοπό να βοηθήσει την «γαλανόλευκη» να πετύχει τον στόχο της.

Κάθε κλήση στην Εθνική άλλωστε έχει τη δική της αξία για τον ίδιο. «Το να βρίσκομαι στην Εθνική πάντα είναι στόχος μου στην αρχή της χρονιάς. Πάντα λέω ότι θέλω να πηγαίνω ακόμα καλύτερα από πέρυσι για να έχω έναν έξτρα ρόλο. Είναι όνειρο να πάω σε μια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική και μακάρι να είμαι υγιής και να μπορέσω να το καταφέρω».

Η συνθήκη είναι λίγο πιο ξεχωριστή αυτή τη φορά, καθώς στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ένας άνθρωπος τον οποίο θαυμάζει από παιδί. Ο Βασίλης Σπανούλης θα τον καθοδηγήσει, έτσι λοιπόν το επίπεδο ευθύνης είναι σαφώς μεγαλύτερο για τον ίδιο.

«Νιώθω ένα δέος γιατί τον άνθρωπο αυτό τον θαυμάζω, τον θαύμαζα και σαν παίκτη. Κάθε φορά που είμαι εδώ νιώθω λίγο περίεργα και νιώθω δέος που κάνουμε μαζί προπόνηση και είναι ο προπονητής μου. Θέλω να πετύχουμε με την Εθνική και θα παλέψουμε γι αυτό», είπε πριν σταθεί στην παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ.

Το στάδιο αυτό κουβαλά την δική του ιστορία, έτσι λοιπόν με αυτή την αύρα η «γαλανόλευκη» θα προσπαθήσει να πετύχει τον μεγάλο στόχο της.

«Μακάρι να μας φέρει την ίδια τύχη με την ομάδα του '87 και να κερδίσουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και να επιστρέψουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που όλοι θέλουν και θα προσπαθήσουμε γι αυτό», είπε χαρακτηριστικά.