Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal: «Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος “πεθαίνει” για τον Παναθηναϊκό – Είμαι εδώ για να γίνω ένας από αυτούς»

Ηλίας Λαλιώτης 11:15 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 14.08.2024

Μεγάλη συνέντευξη του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal για τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι της EuroLeague με τον Ολυμπιακό και τον λόγο που δηλώνει οπαδός της ομάδας

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για την έναρξη της φετινής EuroLeague έχοντας θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, με τις σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες που έκανε στο ρόστερ του.

Μία από αυτές και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός διεθνής, μετά από 7 χρόνια καριέρας στο NBA, επέλεξε να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό των Πράσινων και σε συνέντευξή του στο Sportal αποκάλυψε τους λόγους που τον έπεισαν να έρθει στην Αθήνα.

Ο 28χρονος φόργουορντ μιλάει με ενθουσιασμό για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, αλλά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν διστάζει μάλιστα να δηλώσει οπαδός της ομάδας και έτοιμος να δώσει μάχες στο παρκέ για να γίνει ένας από αυτούς, αλλά και να αποτελεί μέλος της εξέδρας σε αγώνες του συλλόγου σε όλα τα σπορ.

Τέλος, αναφέρεται στην απαιτητική πρεμιέρα της EuroLeague, καθώς οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (6/10, 21:15), ενώ επιβεβαιώνει πως ο αδερφός του, Γουίλι, είχε πρόταση από το Τριφύλλι και θα ήθελε να είναι εδώ μαζί του.

Απολαύστε τη συνέντευξη του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο παρακάτω βίντεο:

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός άσος του Παναθηναϊκού:

Επιστροφή στην Ευρώπη, πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, μετά από μια σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ. Γιατί προτίμησες τον Παναθηναϊκό από τις άλλες προσφορές που είχες, όπως να παίξεις στην πατρίδα σου, την Ισπανία;

«Η επιθυμία να κερδίσουν. Με εξέπληξε πόσο πολύ με ήθελαν. Πόσο πολύ ήθελαν να δημιουργήσουν μια σπουδαία ομάδα. Υπέγραψαν τους καλύτερους των καλύτερων. Η επιθυμία για νίκη, λοιπόν, όπως και ότι οι φίλαθλοι θέλουν πολύ να κερδίσουν ξανά. Είναι συνέχεια μαζί μας. Μπορείς να δεις την αγάπη από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα. Στο αεροδρόμιο, στα εστιατόρια, μπορείς να δεις τoν ενθουσιασμό τους. Μπορείς να δεις πως στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, εδώ στο ΟΑΚΑ, θα είναι τρελή η ατμόσφαιρα. Είναι μεγάλη η πίεση, αλλά το θέλουμε αυτό. Τους θέλουμε όλη τη σεζόν με εμάς και θα είναι μια σπουδαία χρονιά»

Είπες για το αεροδρόμιο, περίμενες αυτό που είδες στο αεροδρόμιο;

«Όχι, δεν το περίμενα! Ποτέ δεν έχω νιώσει ξανά κάτι σαν αυτό. Ούτε στο ΝΒΑ δεν είναι έτσι. Ήταν τρελό, ήταν χιλιάδες άνθρωποι εκεί να με περιμένουν. Μπορείς να δεις ότι ο κόσμος το αγαπάει αυτό. Ο κόσμος πεθαίνει για αυτό! Δεν έχω ξαναδεί κάτι σαν κι αυτό. Σε κάνει να θες να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά. Να θες ακόμα περισσότερο να πετύχεις τους στόχους σου. Σε κάνει να προσπαθήσεις κι άλλο».

«Θα το λάτρευα αν έπαιζε μαζί μου εδώ ο Γουίλι»

Είδε ο αδερφός σου (σ.σ. Γουίλι Ερνανγκόμεθ) τα βίντεο από το αεροδρόμιο; Το συζητήσατε;

«Ναι φυσικά. Είναι χαρούμενος για εμένα, είμαι χαρούμενος για αυτόν. Αποφάσισε να παίξει στο σπίτι μας, στη χώρα μας. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Θα το λάτρευα αν έπαιζε εδώ μαζί μου κι αυτός θα λάτρευε να παίζω εγώ μαζί του εκεί. Αλλά είναι μια διαφορετική καριέρα, διαφορετικοί στόχοι, διαφορετική νοοτροπία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτόν. Έχει πολλή δουλειά να κάνει εκεί και το ίδιο εγώ εδώ».

Ολοκληρώσατε την προετοιμασία σας με σημαντικά φιλικά παιχνίδια. Σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεστε τώρα;

«Πιστεύω θα είμαστε καλύτερα κάθε μέρα που περνάει. Σίγουρα. Είναι η αρχή της σεζόν. Παίξαμε δυνατά παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της EuroLeague. Αρχίζουμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, νέος προπονητής, τα πάντα είναι νέα. Αλλά θα δώσουμε το καλύτερο που έχουμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

«Ήδη νιώθω το μυρμήγκιασμα στο σώμα μου για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ»

Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;

«Να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε κάθε ένα παιχνίδι, κάθε ένα τρόπαιο, κάθε διοργάνωση. Να μην τα παρατάμε ποτέ και να γίνουμε μια σπουδαία ομάδα».

Τι σου έχουν πει οι συμπαίκτες του για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν στην EuroLeague κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Λένε ότι θα είναι τρελά. Ότι δεν θα το πιστεύω και δεν θα έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Πως δεν είναι όπως στην τηλεόραση. Μου λένε πως πρέπει να είσαι εδώ για να το νιώσεις, να το μυρίσεις, να το απολαύσεις. Ήδη νιώθω το μυρμήγκιασμα στο σώμα μου».

Είσαι ενθουσιασμένος;

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Είναι ένας ακόμα λόγος που ήρθα εδώ, επίσης. Να δω αυτού του είδους τα παιχνίδια».

«Είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού, θα πηγαίνω σε όλα τα σπορ»

Θα σε βλέπουμε πιο συχνά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες; Είσαι οπαδός του ποδοσφαίρου;

«Ναι, είμαι οπαδός του τώρα. Χθες (σ.σ. στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ) είχαμε κακή τύχη. Αλλά το απόλαυσα πάρα πολύ, απόλαυσα αυτό το μικρό γήπεδο. Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Βιγιαρεάλ κερδίσαμε, ήταν ωραίο πω ξεκινήσαμε στο Europa League. Φυσικά, αν μπορώ να πάω, θα πάω. Κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Σε όλα τα σπορ που θα παίζουμε εδώ θα πάω. Θα στηρίξω και τις ομάδες νέων επίσης, όταν παίζουν εδώ, θέλω να δω πως προπονούνται. Πραγματικά αγαπώ όλα τα σπορ».

Είσαι ήδη οπαδός του Παναθηναϊκού;

«Ναι. Είδαμε την ταινία για το πως δημιουργήθηκε ο Παναθηναϊκός, ήταν μια πολύ καλή ταινία. Μπορείς να καταλάβεις γιατί πεθαίνει ο κόσμος για αυτή την ομάδα. Να νιώσεις την ενέργεια και τον παλμό που υπάρχει εδώ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν όλο αυτό. Είναι ένα κίνημα. Υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά είμαι εδώ για να παλέψω για αυτό. Να γίνω ένας από αυτούς. Και είναι ωραίο».

* Η συνέντευξη με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έγινε στη Media Day της 26ης Σεπτεμβρίου