Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης στο Sportal: «Στόχος η πρόκριση»

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης στο Sportal: «Στόχος η πρόκριση»

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:58 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 14.08.2024

Την πρόκριση στη φάση των «16» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έθεσε ως στόχο της Εθνικής βόλεϊ ανδρών, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης μιλώντας στο Sportal.

Την Τρίτη 29 Αυγούστου ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική βόλεϊ ανδρών. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση το Ισραήλ, που φιλοξενεί τον τέταρτο όμιλο.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης είναι από τους πλέον έμπειρους Έλληνες παίκτες. Ο 30χρονος ακραίος μίλησε στο Sportal και σημείωσε ότι στόχος της Εθνικής είναι η πρόκριση στη φάση των «16», που θα επιτευχθεί εφόσον οι διεθνείς αγωνιστούν ως μία γροθιά.

«Στόχος μας είναι να περάσουμε τον όμιλο. Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα αν δεν είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Πρέπει όλοι οι παίκτες της ομάδας να είμαστε μαζί. Αυτό χρειάζεται η Εθνική ομάδα, να είμαστε όλοι σαν μία γροθιά για να πετύχουμε τους στόχους μας», σημείωσε αρχικά ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

Ο έμπειρος παίκτης σημείωσε ότι η πρεμιέρα κόντρα στο Ισραήλ κρύβει παγίδες. Όπως είπε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης πρόκειται για ομάδα «άγνωστη» αφού η Εθνική δεν έχει παίξει απέναντί της κατά το παρελθόν.

«Κάθε πρεμιέρα δείχνει τον δρόμο. Έχουμε μία πρεμιέρα κόντρα σε διοργανώτρια, που μας επέλεξε ως αντίπαλο. Η πρώτη δυσκολία είναι ότι δεν ξέρουμε τον αντίπαλο. Δεν έχουμε παίξει στο παρελθόν με το Ισραήλ, δεν ξέρουμε την Εθνική ομάδα του Ισραήλ. Το Ισραήλ μετέχει για πρώτη φορά σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οπότε οι πληροφορίες που έχουμε είναι πάρα πολύ λίγες. Είναι πάντα ένα δύσκολο γιατί δεν ξέρεις τι να περιμένεις, το άγνωστο είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι διάφορα. Όπως είπα και πριν αν εμείς πάμε με τη σιγουριά μας, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητά μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε με το δεξί, που είναι κάτι που θέλουμε», σχολίασε στο Sportal ο Έλληνας ακραίος.

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τρίτη διαδοχική διοργάνωση. Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, που ήταν στο ρόστερ της Ελλάδας και τις άλλες δύο φορές σημείωσε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την εξέλιξη της Εθνικής ομάδας.

«Καταφέραμε και φέραμε την Εθνική ομάδα σε έναν σταθερό δρόμο, που είχαμε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια. Αυτός ήταν ο αρχικός μας στόχος, η ομάδα να πηγαίνει κάθε φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να εδραιώνεται σταδιακά στην ελίτ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκινήσει μία άλλη διαδικασία όπου θα πρέπει κι εμείς με τον τρόπο μας κάθε φορά να κάνουμε κι ένα κλικ παραπάνω. Αυτή ήταν η ιδέα που είχαμε εμείς ως αθλητές. Τα χρόνια περνούν, ο χρόνος είναι κάτι που δεν μπορείς να κερδίσεις. Αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που είχαμε οι αθλητές, μικροί, μεγάλοι και κυρίως οι μεγάλοι. Να εδραιωθούμε, να σταθεροποιηθούμε και να είμαστε πάντα εκεί», σημείωσε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.

«Είμαστε ένα γκρουπ που είμαστε δεμένο εδώ και μερικά χρόνια με πολύ λίγες αλλαγές στο ρόστερ. Αυτή η αύρα της οικογένειας που βγάζει η ομάδα και η αδελφική σχέση που έχουμε, είναι κάτι που μας δένει και μας κάνει πολύ δύσκολους αντιπάλους. Το μειονέκτημα δεν μου έρχεται κάτι αυτή την ώρα. Ίσως το κούρεμα του... Χάκα!», απάντησε ο Έλληνας ακραίος με αρκετή δόση χιούμορ για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Εθνικής ομάδας.

Ο έμπειρος ακραίος ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι η Εθνική έχει αρκετούς νέους ηλικιακά παίκτες στο ρόστερ της. «Είναι πολύ ευχάριστο που η Εθνική έχει πολλά νέα παιδιά. Είναι κάτι που θέλουμε. Υπάρχουν πολλά μοντέλα που μπορούν να ακολουθηθούν για να έρθουν ακόμη περισσότερα παιδιά στο άθλημα. Παίζει μεγάλο ρόλο το άθλημα να μπει ακόμη περισσότερο στην τηλεόραση, είναι θετικό ότι οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν, για να μπορέσει ένα παιδί να δει το βόλεϊ στην τηλεόραση και να μπορέσει να ταυτιστεί με κάποιον αθλητή και να θέλει να το ακολουθήσει», σχολίασε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.