Ο Ταϊρίκ Τζόουνς στο Sportal: «Αν προτιμώ Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό; Κάτσε να σου εξηγήσω...» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:25 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 14.08.2024

Ο Ταϊρίκ Τζόουνς μιλάει αποκλειστικά στο Sportal και απαντά σε όλα! Η Εφές, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το ταξίδι του από την Κορέα στην Euroleague, αλλά και ο θάνατος του πατέρα του όταν εκείνος ήταν μόλις 4 ετών.

Ο Ταϊρίκ Τζόουνς είναι ένας παίκτης που έχει σαφώς τραβήξει πάνω του τα βλέμματα με την απόδοσή του μέχρι στιγμής στην Έφες.

Η Euroleague Sportal Show έρχεται μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές με όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ

Ο Αμερικανός, ο οποίος ήταν ο παίκτης – αποκάλυψη στην Τουρκ την περασμένη σεζόν, παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι μετακόμισε στην Έφες, ακολουθώντας τον κόουτς Τσαν εκεί και ήδη έχει δείξει πως αξίζει κάθε ευρώ στο νέο του συμβόλαιο.

Το Sportal τον υποδέχθηκε στην Ελλάδα, αμέσως μετά την άφιξη της Έφες στο ξενοδοχείο και τον… ανέκρινε, με τον ίδιο να μην φοβάται να απαντήσει, ακόμα και σε ερωτήσεις που «πονάνε».

Χαρακτηριστικά, μας έχει μιλήσει για την Έφες, το ταξίδι του από την Κορέα μέχρι την Euroleague, την διαφορά στο νέο επίπεδο που βρίσκεται, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα παιδικά του χρόνια, όπου και χρειάστηκε να μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όταν ο Τζόουνς ήταν μόλις 4 ετών.

Αρκετά είπαμε όμως. Ο λόγος στον Ταϊρίκ Τζόουνς

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα του Sportal:

Κάμερα - Μοντάς: Χρήστος Τσουκαλάς
Υποτιτλισμός: Μαριάννα Αρφαρά

-Ταϊρίκ σε ευχαριστούμε που είσαι εδώ μαζί μας. Ξέρω πως μόλις έφτασες, οπότε θα είμαστε γρήγοροι, ώστε να πάρεις το δείπνο σου. Η πρώτη ερώτηση είναι και η πιο εύκολη. Πώς είναι τα πράγματα στην ομάδα μέχρι στιγμής;

-Νομίζω πως όλα είναι καλά. Προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Ξέρω πως θα είναι μια μεγάλη σεζόν. Παίζοντας όμως με τα παιδιά, όλα μπαίνουν στη θέση τους. Νομίζω πως μέχρι στιγμής είναι διασκεδαστικό και μια πρόκληση.

-Είπες πρόκληση. Αυτή είναι η πρώτη σου σεζόν στην Euroleague. Πώς είναι αυτή η πρόκληση μέχρι στιγμής;

-Είναι διαφορετικό. Για εμένα το μπάσκετ είναι μπάσκετ, όμως είναι οι μικρές λεπτομέρειες που είναι διαφορετικές θα έλεγα. Στο πώς θα προετοιμάσεις ένα παιχνίδι. Όπως είπα, οι μικρές λεπτομέρειες. Μερικές φορές κάνεις λάθη απέναντι σε ομάδες, όμως σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπονται τα λάθη. Οι μεγαλύτερες διαφορές που εχω παρατηρήσει είναι στον ρυθμό του παιχνιδιού και στη σκληράδα.

-Είχες ένα τρελό ταξίδι. Ξεκίνησες την καριέρα σου από την Κορέα. Φανταζόσουν τότε, που έπαιζες σε ένα χαμηλότερο πρωτάθλημα από την Ευρωλίγκα, πως θα βρεθείς σε έναν διεκδικητή του τίτλου;

-Πιστεύω στον εαυτό μου περισσότερο από τον καθένα και όταν κατάλαβα πώς παίζεται το μπάσκετ στο εξωτερικό, ένοιωσα πως, εάν είμαι στην κατάλληλη κατάσταση και βρεθώ μπροστά στους σωστούς ανθρώπους και κάνω ό,τι κάνει ο Ταϊρίκ Τζόουνς, θα μπορέσω να παίξω στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Και να ΄μαι λοιπόν.

Ταϊρίκ Τζόουνς © 2023 EuroLeague Basketball

-Έχεις καταλάβει πως είσαι από τους πιο αγαπημένους παίκτες όσων παίζουν Fantasy;

-Δεν εστιάζω σε αυτό.

-Το λέω γιατί τα στατιστικά σου είναι τόσο υψηλά και είναι μόλις ο πρώτος χρόνος.

-Όπως είπα, δεν δίνω σημασία στα στατιστικά. Με ενδιαφέρει να κερδίζω παιχνίδια και τα βοηθώ την ομάδα μου να κερδίσει.

-Το καλοκαίρι το όνομά σου γράφτηκε πολλές φορές εδώ στην Ελλάδα ειδικά για τον Ολυμπιακό. Και γράφτηκε πως μέχρι που μίλησες με τον Μπαρτζώκα. Μπορείς να μας ξεκαθαρίσεις τι συνέβη ακριβώς με εσένα και τον Ολυμπιακό;

-Δεν θέλω να μιλήσω για πράγματα που μπορούσαν να συμβούν, ή έπρεπε να συμβούν. Είμαι σε μια κατάσταση που ήθελα να είμαι και νοιώθω άνετα σε αυτήν. Και πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο «φιτ» για εμένα.

-Είναι μια έξτρα πρόκληση για εσένα ενόψει του αγώνα που έρχεται με τον Ολυμπιακό το να παίξεις με δύο από τους καλύτερους σέντερ της λίγκας, τον Μιλουτίνοφ και τον Φαλ;

-Με όποιον και να παίξεις σε αυτή τη λίγκα είναι πρόκληση. Με όλο τον σεβασμό σε αυτούς τους παίκτες, όποιον και να αντιμετωπίσεις είναι πρόκληση.

-Έχεις παίξει σε μερικές «τρελές» έδρες στην Τουρκία και στον Eurocup συνολικά, αλλά και γενικά στην καριέρα σου. Είσαι έτοιμος όμως για αυτό που έρχεται στο ΣΕΦ;

-Δεν ξέρω τι να περιμένω. Ξέρω πως επικρατεί μια «τρέλα» εδώ. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις εκτός έδρας και να βλέπεις διαφορετικά περιβάλλοντα. Οι φίλαθλοι στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικοί από την Αμερική και είμαι ενθουσιασμένος.

-Είσαι ένας παίκτης που καρφώνει και παράγει highlights. Το να παίζεις σε τέτοια γήπεδα, γεμάτα, με τρελό κόσμο, είναι ένα έξτρα κίνητρο;

-Για να είμαι ειλικρινής, δεν με απασχολεί εάν το γήπεδο είναι άδειο ή γεμάτο. Και πάλι θα είμαι ο Ταϊρίκ Τζόουνς, οπότε δεν μου δίνει περισσότερο ή λιγότερο κίνητρο. Όσο είμαι ο εαυτός μου, είμαι εντάξει.

-Έχω ακόμα μια ερώτηση από εμένα. Είναι δύσκολη και εάν δεν θέλεις να απαντήσεις, θα το καταλάβω. Κοίταξα την ιστορία σου και είδα πως μεγάλωσες χωρίς πατέρα. Ο πατέρας σου «έφυγε» όταν ήσουν 4 ετών. Το να μεγαλώνεις χωρίς πατέρα, αυτό το γεγονός σε κάνει πιο δυνατό;

-Δεν μπορώ να σου πω αν σε κάνει δυνατότερο, γιατί δεν ξέρω πώς είναι να έχεις. Δεν ξέρω τι αποφάσεις θα έπαιρνα εάν είχα τον πατέρα μου μαζί μου ή όχι. Αυτό που μπορώ να πω ήταν πως πρόκειται για κάτι που έπρεπε να διαχειριστώ. Νομίζω πως η μητέρα μου έκανε σπουδαία δουλειά. Έκανε σπουδαία δουλειά στο να μεγαλώσει εμένα και τον αδερφό μου και μας έδειξε τι σημαίνει σκληρή δουλειά και πως εάν βάλεις κάτι στόχο μπορείς να το πετύχεις. Οπότε δεν μπορώ να σου πω εάν με έκανε πιο δυνατό ή όχι.

-Οπότε η μητέρα σου ήταν μητέρα, πατέρας... τα πάντα!

-Ήταν πραγματικά τα πάντα.

-Τώρα έχουμε τις ερωτήσεις του κοινού και ξεκινάμε αμέσως. Πώς διαχειρίζεσαι τυχόν ρατσιστικά σχόλια που ακούς στο γήπεδο;

-Για να είμαι ειλικρινής, όταν είμαι στο γήπεδο, είμαι συγκεντρωμένος εκεί. Υπάρχει θόρυβος στο βάθος, όμως φοράω παρωπίδες και βλέπω και ακούω μόνο τα πράγματα που συμβαίνουν στο παρκέ εκείνη την ώρα.

-Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στο επίπεδο της Ευρωλίγκας και του Eurocup;

-Όπως είπα, η σκληράδα, ο ρυθμός του αγώνα, οι λεπτομέρειές του στο σκάουτινγκ. Είναι απλά μια διαφορετική ατμόσφαιρα επίσης.

-Και η τελευταία. Ξέρω πως έχεις συμβόλαιο, ξέρω πως είσαι άνετα στην κατάστασή σου, όμως αυτός ο θεατής μας ρωτάει το εξής: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός; Αν είχες δύο προτάσεις με τα ίδια λεφτά, ποια από τις δύο θα επέλεγες;

-Την Αναντόλου Έφες. Αυτή είναι η απάντησή μου. Αναντόλου Έφες.