Ουόκαπ στο Sportal: «Δεν έγινα σουτέρ, απλά με Αντετοκούνμπο - Καλάθη στο παρκέ βρίσκεις πολλά ελεύθερα σουτ»

Ουόκαπ στο Sportal: «Δεν έγινα σουτέρ, απλά με Αντετοκούνμπο - Καλάθη στο παρκέ βρίσκεις πολλά ελεύθερα σουτ»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:17 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 04.07.2024

Ο Τόμας Ουόκαπ έκανε σπουδαία εμφάνιση στη νίκη της Ελλάδας απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, με τον ίδιο να στέκεται στους συμπαίκτες. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του Sportal.

Η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία και ο Τόμας Ουόκαπ ήταν σημαντικό γρανάζι της επιτυχίας.

Παίζοντας στο «2», μπορεί να μην δημιούργησε, όμως είχε 17 πόντους με τρία τρίποντα, όντας ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Όχι, δεν είμαι σουτέρ, απλά ήμουν επιθετικός, όπως ζητά ο κόουτς. Με τον Γιάννη και τον Νικ στο παρκέ βρίσκεις πολλά ανοιχτά σουτ», είπε σε ερώτησή μας για το αν έγινε… σουτέρ, με τον ίδιο, στην συνέχεια, να μιλά για την αποθέωση από το κοινό στο ΣΕΦ και το κίνητρο που δίνει αυτό.

«Είναι τεράστιο. Είναι μια διαρκής υπενθύμιση πως δεν εκπροσωπείς απλά τον εαυτό σου. Εκπροσωπείς την οικογένεια, τους φίλους σου, αλλά την ίδια ώρα εκπροσωπείς όλους αυτούς τους ανθρώπους. Μια ολόκληρη χώρα! Αυτή η διαρκής υπενθύμιση είναι πολύ όμορφο να το ζεις».

Όσο για το γεγονός πως δεν έβγαλε κάποια μεγάλη φάση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην αναμέτρηση, ο Τόμας Ουόκαπ άφησε πράγματα για το… μέλλον!

«Δεν έχω κάποιο ακόμη, αλλά έχουμε 5 μέρες ακόμη. Ίσως υπάρχει χρόνος για άλλα».

Στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ έχουμε δει εκπλήξεις. Η Κροατία έκανε περίπατο απέναντι στην Σλοβενία, αλλά στο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία γνώρισε την ήττα. Παρόλα αυτά, ο Τόμας Ουόκαπ τονίζει ότι η Ελλάδα δεν ασχολείται με τέτοιες εκπλήξεις, έχοντας το ίδιο mindset με πριν.

«Ο τρόπος σκέψης είναι ο ίδιος. Επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας. δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στα άλλα παιχνίδια, γιατί δεν το ελέγχουμε. Είμαστε συγκεντρωμένοι στους εαυτούς μας και σε κάθε κατοχή. Επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας και στο να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό πρέπει να κάνεις όταν έχεις τόσο λίγο χρόνο σε μια ομάδα».