Ο Ουόκαπ στο Sportal: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Πάμε να... πεθάνουμε στο Παρίσι» (vid)

Ο Ουόκαπ στο Sportal: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Πάμε να... πεθάνουμε στο Παρίσι» (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν κομβικός στην πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον διεθνή γκαρντ να έχει πολλά να πει στην κάμερα του Sportal!

 Ο Τόμας Ουόκαπ είναι μια διαφορετική περίπτωση παίκτη και στην Εθνική μας το γνωρίζουν πολύ καλά, με τον διεθνή γκαρντ να είναι μεν νατουραλιζέ, αλλά να παίζει λες και είναι Έλληνας από κούνια.

Με 11.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 14 βαθμούς κατά μέσο όρο στην αξιολόγηση, ο Τόμας Ουόκαπ συνέβαλε καθοριστικά στον θρίαμβο της Ελλάδας, με τον ίδιο, μετά το τέλος του τελικού, να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του στην κάμερα του Sportal.

«Ας το κάνουμε! Δεν μπορώ να πιστεύω πως εμείς είμαστε οι αθλητές που το πετύχαμε αυτό. Δεν το πιστεύω. Είναι όνειρο ζωής και αύριο θα επανεκτιμήσουμε τους στόχους μας. ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το τουρνουά εδώ, το κάναμε. Πάμε τώρα για μετάλλιο», είπε στο Sportal ο Τόμας Ουόκαπ και πρόσθεσε πως:

«Θα συνεχίσουμε το ίδιο που κάναμε. Δεν ανησυχούμε για τους άλλους παρά μόνο για τον εαυτό μας. Αν παίξουμε το καλύτερό μας παιχνίδι και παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε, με αυτοπεποίθηση, με σκληράδα, με άμυνα, νομίζω πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στους εαυτούς μας, να είμαστε ταπεινοί και να παλέψουμε και οι 12 που είμαστε στα αποδυτήρια. Αυτό είναι. Αυτή είναι η οικογένεια. Να μην ακούμε τίποτα και να πάμε να… πεθάνουμε στο Παρίσι».

Όταν ο Τόμας Ουόκαπ ήρθε στην Ελλάδα, είχε εκφράσει το παράπονό του που δεν πρόλαβε να παίξει μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη. Εν τέλει, 4 χρόνια μετά, έπαιξε για τον Βασίλη Σπανούλη και πέτυχε κάτι σπουδαίο.

Τόμας Ουόκαπ ©Intime

«Όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα όχι, δεν φανταζόμουν κάτι τέτοιο. Όταν είχαμε την πρώτη μας συνάντηση με τον Βασίλη Σπανούλη κατάλαβα πως μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο. Η έντασή του, η αυτοπεποίθηση, το μπασκετικό του IQ. Είναι τρομερός κόουτς και το είδατε από τον τρόπο που παίξαμε. Η επιθυμία να παίξεις για αυτόν είναι τεράστια».

Όσον αφορά για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Τόμας Ουόκαπ ανέφερε: «Προσπαθώ να μην το φαντάζομαι μέχρι τώρα, αλλά σε αυτό το σημείο μπορούμε να αρχίσουμε να το κάνουμε εικόνα. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πως πάμε στο Παρίσι»!

Τέλος, ρωτήσαμε τον Τόμας Ουόκαπ για το αν είναι επιπλέον ικανοποιημένος με την απόφασή του να γίνει Έλληνας, με την απάντησή του να είναι ξεκάθαρη και αφοπλιστική προς όλους τους επικριτές του.

«Είμαι ικανοποιημένος από την πρώτη στιγμή. Ήμουν το ίδιο χαρούμενος με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας όταν πήρα το διαβατήριο. Με υποδέχθηκαν τρομερά και συνεχίζουμε. Κάναμε αυτό, πάμε για νέους στόχους».