Ουόκαπ στο Sportal: «Πολλοί θα έδιναν τα πάντα για να κάνουν ό,τι κάνω»

Ουόκαπ στο Sportal: «Πολλοί θα έδιναν τα πάντα για να κάνουν ό,τι κάνω»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:11 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 03.07.2024

Ο Τόμας Ουόκαπ μιλά στην κάμερα του Sportal για το κίνητρό του στην Εθνική Ελλάδας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το μπάσκετ του Σπανούλη και όχι μόνο, λίγο πριν η Γαλανόλευκη ριχτεί στη μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά.

 Ο Τόμας Ουόκαπ πέρασε μια σεζόν όπου δεν πρόλαβε να πάρει ούτε ανάσα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πει ξανά το «ναι» στην Εθνική ομάδα και να τεθεί στην διάθεση του Βασίλη Σπανούλη.

Εξάλλου είναι γνωστό πως η σχέση των δύο ανδρών είναι τέτοια, ώστε ο Ουόκαπ να μην μπορεί να μην πει «ναι» στο κάλεσμα του Σπανούλη. Παρόλα αυτά, όπως είπε ο ίδιος ο «Ουοκαπόπουλος» στο Sportal, το κίνητρο ήταν άλλο.

Αντετοκούνμπο: «Στην Εθνική Ελλάδας έχουμε δεθεί σαν σύνολο»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

20:06 - 02.07.2024

Αντετοκούνμπο: «Στην Εθνική Ελλάδας έχουμε δεθεί σαν σύνολο»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε για το Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία, με τον διεθνή σέντερ της Εθνικής να δηλώνει πως οι παίκτες έχουν δεθεί στο διάστημα της προετοιμασίας για το Προολυμπικό τουρνουά του ΣΕΦ όπως και το ότι στις τάξεις της ομάδας δεν υπάρχει άγχος.

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε για την παρουσία του στην Εθνική και τόνισε ότι το μεγαλύτερο κίνητρο είναι πως του λένε πως «είσαι ένας από εμάς». Βέβαια ο διεθνής γκαρντ δεν έμεινε μόνο εκεί.

Μίλησε για την ενότητα στην Εθνική, για το πώς θα παίζει η Ελλάδα, αλλά και για την… highlight φάση που θέλει να βγάλει μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Χωρίς καθυστέρηση, λοιπόν, Τόμας Ουόκαπ στην κάμερα του Sportal…

-Ποιο είναι το κίνητρο ενός νατουραλιζέ παίκτη που αφήνει όλες τις διακοπές να περάσουν και παίζει για την Εθνική, εάν όλα πάνε καλά, όλο το καλοκαίρι.

-Είναι μεγάλο το κίνητρο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νοιώθω σαν νατουραλιζέ παίκτης πλέον. Ίσως ένοιωθα έτσι πέρσι, γιατί ήμουν καινούριος, η ομάδα ήταν καινούρια, το σύστημα ήταν καινούριο,  δεν ήξερα την θέση μου στην ομάδα. Φέτος είμαι άνετα παίζοντας με όλα τα παιδιά 3η ή 4η φορά, παίζοντας για τον Σπανούλη δεύτερη φορά. Μετά τα παράθυρα είμαι πολύ πιο άνετα και πολύ υπερήφανος που είμαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσωπώ μια χώρα που μου έδωσε την υπηκοότητα, με στήριξε, με αγάπησε και στα εύκολα και στα δύσκολα. Το να μου λένε πως «είσαι ένας από εμάς» είναι το πιο σημαντικό για μένα.

-Τι είδος παιχνιδιού θα δείξουμε ως Εθνική; Γιατί οι φίλαθλοι θέλουν να δουν πολλά καλάθια, υψηλό ρυθμό. Τι θα παίξουμε;

-Σίγουρα όλα θα ξεκινούν από την άμυνα και από εκεί θα χτίζουμε. Αφού αμυνθούμε, θα τρέξουμε. Έχουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο που θα βοηθήσει με το τρανζίσιον. Κάποιες φορές πρέπει απλά να φύγεις από τη μέση και να τον αφήσεις να κάνει το κομμάτι του. Το παιχνίδι ξεκινά από εκεί.

-Όταν βγάλεις μια φάση  highlight με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα κρατήσεις αυτό το βίντεο για το βιογραφικό σου και για το υπόλοιπο της καριέρας σου;

-Μια μέρα, όταν κάνω παιδιά, αυτό θα είναι κάτι να τους δείχνω.

- Το να πετάς τη μπάλα στον Γιάννη και…

-Ναι! Για πολλά χρόνια η FIBA θα μιλά για αυτόν τον τύπο και σε 100 χρόνια θα υπάρχουν βίντεό του, ίσως για την ένταξή του στο Hall Of Fame και όλοι θα λένε «Ω είναι ο Greek Freak, είναι τόσο καλός» και ελπίζω να είμαι κι εγώ σε ένα από αυτά τα βίντεο.

-Το μηνύματα πήρες από τους φίλους σου στην Αμερική για την Εθνική; Γιατί πέρσι πήρες κάποια, όπως μου είχες πει σε μια συνέντευξη, όμως τι συνέβη φέτος; Και ειδικά για μια χρονιά και ένα καλοκαίρι χωρίς διακοπές.

-Οι διακοπές είναι… Υπερεκτιμημένες. Ξέρω πολλούς που πάνε κάθε χρονιά διακοπές που θα έδιναν τα πάντα για να κάνουν ό,τι κάνω. Να έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ελλάδας και να πανε στους Ολυμπιακούς. Είμαι μια ευκαιρία ζωής και όλοι είναι με ζηλεύουν, αλλά και όλοι είναι πολλοί χαρούμενοι για μένα πίσω στο σπίτι. Οι φίλοι μου εδώ με υποστηρίζουν σαν τρελοί και δεν είναι αυτό κάτι που μπορείς να το πάρεις ελαφρά. Εκπροσωπώ τέτοιου είδους ανθρώπους προσωπικά όταν βγαίνω στο παρκέ.

-Και κάτι τελευταίο γιατί δεν είναι το ίδιο πολύτιμο αυτό να βγαίνει από εμάς. Είναι καλύτερο να βγει από εσένα. Η αντιπαλότητα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού δεν είναι στην Εθνική σωστά; Και ξαναλέμε, δεν είναι να το πούμε εμείς. Εσύ πρέπει να το πεις…

-Αυτό έμεινε εκτός της ημέρας που τελείωσε η σεζόν. Όλοι έκαναν ένα διάλειμμα, ξεκουράστηκαν πνευματικά, σωματικά και αφήσαμε τα πάντα πίσω. Από την πρώτη προπόνηση ο κόουτς είπε πως δεν υπάρχει χρόνος για κόκκινους, πράσινους, κίτρινους ή όποιον άλλον εγωισμό. Εκπροσωπούμε κάτι που είναι πολύ μεγαλύτερο από εμάς και όλες τις ομάδες μας. εκπροσωπούμε την Ελλάδα και αυτό είναι κάτι τεράστιο.