Ο Τσεντί Οσμάν στο Sportal: «Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος όπως του 2009 - Ήρθα για να ράψουμε το 8ο αστέρι»

Ο Τσεντί Οσμάν στο Sportal: «Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος όπως του 2009 - Ήρθα για να ράψουμε το 8ο αστέρι»

Ηλίας Λαλιώτης 13:39 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 24.09.2024

Ο Τσεντί Οσμάν παραδέχεται στην κάμερα του Sportal πως η EuroLeague του έχει λείψει κι έρχεται από το NBA για να ράψει το 8ο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού - Τι είπε για Αταμάν, Σλούκα και Ολυμπιακό.

Αποτέλεσε μία από τις μεγάλες μεταγραφικές «βόμβες» του φετινού καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Τσεντί Οσμάν επιστρέφει στην EuroLeague μετά από 7 χρόνια παραμονής στο NBA έχοντας έναν μεγάλο στόχο. Να κάνει τα πάντα ώστε ο Παναθηναϊκός AKTOR να ράψει το 8ο αστέρι στη φανέλα του, αλλά και να κατακτήσει όλους τους τίτλους που θα διεκδικήσει.

Άλλωστε ο Τούρκος φόργουορντ θεωρεί πως βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, συγκρίνοντάς το με αυτό του Τριφυλλιού το 2009 και το 2010, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Εργκίν Αταμάν ως έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη.

Δείτε τη συνέντευξη του Τσεντί Οσμάν στο Sportal:

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσεντί Οσμάν:

  • Έχεις παίξει εναντίον του Παναθηναϊκού στο παρελθόν. Πως νιώθεις να είσαι πλέον μέλος αυτής της μεγάλης ιστορίας που έχει ο σύλλογος;

«Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος. Όπως είπες, όταν ήμουν στην Εφές έπαιζα εναντίον του Παναθηναϊκού. Ειδικά μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς έλεγα πάντα "ω φίλε αυτή η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική". Τώρα, το να είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού, με κάνει πολύ χαρούμενο που είμαι εδώ, σε μια ομάδα που έχει κερδίσει την EuroLeague 7 φορές και προφανώς την περασμένη χρονιά, μιας πρωταθλήτρια ομάδα. Γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος».

  • Στο αεροδρόμιο έδειξες στον κόσμο τον αριθμό 8 με τα δάχτυλά σου. Είναι αυτός ένας στόχος που είχες στο μυαλό σου;

«Οπωσδήποτε. Αυτός είναι ο στόχος, να βάλουμε 8 αστέρια στη φανέλα. Θέλουμε να κερδίσουμε back-to-back την EuroLeague και να κερδίσουμε όλους τους τίτλους. Αλλα δεν θα είναι εύκολο. Νομίζω ότι αυτή η χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μια υπέροχη ομάδα, εξαιρετικό προπονητή, εξαιρετικό ρόστερ, οπότε νομίζω ότι αν ο καθένας παίξει όπως μπορεί θα έχουμε μια καλή χρονιά».

  • Σχετικά με τον προπονητή... Έχεις ζήσει τον Εργκίν Αταμαν. Ποιο θεωρείς είναι το μυστικό της μεγάλης του επιτυχίας;

«Νομίζω ότι δίνει ελευθερία στους παίκτες του. Μας εμπιστεύεται όλους. Γι' αυτό νομίζω οι ομάδες του είναι πάντα επιτυχημένες. Γιατί νομίζω ότι βλέπεις παίκτες που δυσκολεύονταν τα προηγούμενα χρόνια, όταν παίζουν για τον Αταμάν βλέπεις πως εξελίσσονται γρήγορα. Προφανώς για μένα δεν ήταν δύσκολο να έρθω στον Παναθηναϊκό γιατί μόλις μίλησα με τον κόουτς είπα" οκ, θα υπογράψω στον Παναθηναϊκό". Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι που δουλεύουν με τον κόουτς Αταμάν, o οποίος πιστεύω ότι είναι, αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και δίνει ελευθερίες στους παίκτες του».

  • Είπες ότι ο Εργκίν Αταμάν ήταν ένας λόγος για εσένα να έρθεις εδώ. Είχες προτάσεις και από το NBA και από την Ευρωλίγκα. Ήταν και κάτι άλλο που σε έπεισε να υπογράψεις στον Παναθηναϊκό, εκτός από τον κόουτς Αταμάν;

«Προφανώς η ιστορία που έχει ο Παναθηναϊκός. Όλοι αυτοί οι παίκτες που έπαιξαν εδώ στο παρελθόν. Ναι μίλησα με τον κόουτς και με έπεισε να έρθω εδώ, αλλά εκτός από αυτό η ιστορία του συλλόγου είναι τεράστια. Ερχόμενος από το NBA στην πρωταθλήτρια ομάδα είναι σπουδαίο. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που είμαι εδώ κι ανυπομονώ να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

  • Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τους νέους σου συμπαίκτες; Τι στιλ μπάσκετ να περιμένουμε να δούμε από τον Παναθηναϊκό;

«Νομίζω το ίδιο όπως την προηγούμενη σεζόν. Εσείς ξέρετε πως θέλει να παίζει ο προπονητής. Δεν νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές».

  • Ίσως περισσότεροι πόντοι στον αιφνιδιασμό με εσένα...

«Ίσως, ίσως... (σ.σ. γέλια).

  • Ήταν ένα πρόβλημα πέρυσι γι' αυτό το λέω...

«Είναι ένα στοιχείο μου. Μου αρέσει να τρέχω. Μερικές φορές όταν παίρνω το ριμπάουντ προσπαθώ να τρέχω. Γιατί πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία μου, ένα από τα καλύτερα πράγματα που κάνω στο παρκέ. Οπότε οπωσδήποτε θα προσπαθήσω να φέρω μερικούς πόντους στον αιφνιδιασμό».

  • Οι εντυπώσεις από τους νέους σου συμπαίκτες;

«Από την πρώτη μέρα με καλωσόρισαν πολύ ζεστά και είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω με αυτούς τους παίκτες. Γιατί όταν βλέπεις τα χαρτιά αυτή είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην EuroLeague, δεν ξέρω εδώ και πόσα χρόνια, στην ιστορία ίσως. Σίγουρα το 2009 και το 2010 ο Παναθηναϊκός είχε επίσης μια τεράστια ομάδα με μεγάλη εμπειρία, μεγάλο ταλέντο, πολλούς μεγάλους παίκτες. Οπότε το να συγκρίνουν τη δική μας ομάδα τώρα, με αυτή του 2009 και του 2010 με κάνει πολύ χαρούμενο γιατί είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Αλλά δεν θα είναι εύκολο φέτος. Πιστεύω ότι κάθε ομάδα της EuroLeague θα θέλει να μας κερδίσει επειδή κατακτήσαμε τον τίτλο πέρυσι. Γι' αυτό θα είναι πολύ σημαντικό -και θα είναι πολύ δύσκολο- να παραμένουμε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι, αλλά πρέπει να το κάνουμε».

  • Ένας από τους συμπαίκτες σου είναι και ο Κώστας Σλούκας, ένας θρύλος για μένα στην EuroLeague...

«Θρύλος, ναι...»

  • Έχετε μιλήσει μέχρι τώρα;

«Ναι, φυσικά, έχω μιλήσει με όλους. Είχα τον χρόνο να συζητήσω και με τον Κώστα. Προφανώς έχω παίξει πολλές φορές εναντίον του. Αλλά τώρα το να είμαι μαζί του... Θα χρειαστώ κάποιο χρόνο για να μάθω το παιχνίδι του. Ξέρω πως παίζει, αλλά να είσαι συμπαίκτης σου, χρειάζομαι λίγο χρόνο για να τον μάθω. Και φυσικά θα χρειαστώ χρόνο για να προσαρμοστώ στην EuroLeague. Να επιστρέφω μετά από 7 χρονια στο NBA δεν είναι εύκολο. Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά ξέρεις, όταν προσαρμοστώ και νιώσω ποιο άνετα θα είναι όλα καλά».

  • Στην Κύπρο βίωσες για πρώτη φορά ένα παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Πώς φαντάζεσαι το πρώτο σου παιχνίδι στο γεμάτο ΟΑΚΑ:

«Αυτό είναι κάτι που ρωτάω όλη την ώρα. Πως θα είναι όταν θα παίξουμε εδώ στο ΟΑΚΑ... Στην τηλεόραση είναι εκπληκτικό, αλλά εδώ, όταν πατάς στο παρκέ και νιώθεις τον κόσμο και όλη τη στήριξη που έχεις από... πόσους; 20.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ; Μου προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Αλλά είμαι ακόμα περισσότερο ενθουσιασμένος για το τουρνουά κόντρα στην Παρτιζάν. 35.000; Ανυπομονώ για αυτό. Περιμένω αυτή τη μέρα».

  • Τι ξέρεις για την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό; Σε έχουν προετοιμάσει καθόλου οι συμπαίκτες σου για αυτά τα ματς ή είναι νωρίς;

«Βασικά πιθανότατα θα τους αντιμετωπίσουμε σε 10-12 μέρες στο Σούπερ Καπ. Προφανώς ξέρω πως πάει... Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Έχουν γίνει καλύτεροι. Το ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα της EuroLeague την περασμένη χρονιά είναι κάτι που νομίζω το πήραν προσωπικά. Όπως και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οπότε θέλουν να έρθουν και να μας κερδίσουν. Είμαστε μια καλή ομάδα, μια εξαιρετική ομάδα, έχουμε εξαιρετικούς παίκτες. Πιστεύω όλα τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι διασκεδαστικά».

  • Θέλω να σε ρωτήσω για το συμβόλαιό σου... Υπέγραψες για ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει πως στόχος σου είναι να γυρίσεις στο NBA κάποια στιγμή ή θα ήσουν θετικός στο ενδεχόμενο να μείνεις για πολλά χρόνια στην Ελλάδα;

«Ποιος ξέρει. Προφανώς είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Το σπίτι μου στην Κωνσταντινούπολη είναι μόλις 55 λεπτά από εδώ αεροπορικώς. Είναι πολύ εύκολο για μένα. Αλλά ποιος ξέρει. Ναι, υπέγραψα για ένα χρόνο και είμαι πολύ αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό και θέλω να νικήσω. Θέλω να κερδίσω όλους τους τίτλους που μπορώ. Και στο τέλος της σεζόν θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα, αλλά μπορώ να σου πω πως μου έχει λείψει πολύ η EuroLeague. Οπότε θα δούμε...».

  • Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη ζωή στην Ελλάδα μέχρι τώρα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βρει πολύ χρόνο εδώ ακόμα. Ήμουν εδώ για 2 μέρες, μετά πήγαμε στην Κύπρο, γυρίσαμε. Τώρα θα πάμε ξανά στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά είναι παρόμοια τα πράγματα (σ.σ. με την Τουρκία) Λατρεύω το φαγητό! Μέχρι τώρα όλα ήταν τέλεια, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».