Βεζένκοφ στο Sportal: «Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, αλλά δέθηκα με τον κόσμο»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 10:36 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 19.09.2024

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται ενόψει της νέας απαιτητικής χρονιάς στη Euroleague και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στην κάμερα του Sportal για τους στόχους του συλλόγου, αλλά και την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε τρία σερί Final Four, όμως δεν έχει «γευτεί» τη χαρά του ευρωπαϊκού τροπαίου. Οι Πειραιώτες έκαναν πολλές μεταγραφές, ενισχύθηκαν σε όλες τις θέσεις και είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν όλους τους τους στόχους, σε μία πολύ σημαντική χρονιά που ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Μία από τις μεγάλες μεταγραφές της ομάδας το καλοκαίρι, είναι ένας παίκτης που ξέρει πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό και έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο. Ο λόγος για τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος μετά από έναν χρόνο στο ΝΒΑ, επέστρεψε στον Πειραιά για να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ που έχει δείξει από τα φιλικά ότι είναι σαν να μην έλειψε μια μέρα, μίλησε στην κάμερα του Sportal ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και για το πως νιώθει που επέστρεψε στον σύλλογο. «Εντάξει δεν μπορεί να πω, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Προσαρμόζομαι και εγώ, σίγουρα είναι πιο εύκολα γιατί έχω υπάρξει εδώ, ξέρω τους ανθρώπους. Αλλά είμαι σε μία καινούργια ομάδα. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο και δουλεύουμε σκληρά ώστε να το πετύχουμε».

Για το αν θεωρεί θετικό που υπάρχουν τόσες επιλογές σε κάθε θέση στην ομάδα, είπε:

«Εννοείται γιατί εντάξει, πάντα θα υπάρχει αυτό το δίλλημα. Αν είναι ευλογία, αν είναι κατάρα, αν είναι οτιδήποτε. Θεωρώ ότι είναι ευλογία. Να είμαστε υγιείς, έχουμε πάρα πολλούς αγώνες και θεωρώ ότι έχουμε όλα τα εφόδια να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε».

Ο Σάσα θα συνεργαστεί και πάλι με τον coach Μπαρτζώκα και φάνηκε απόλυτα ικανοποιημένος:

«Ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Ξέρουμε ότι θα φωνάξει, θα πει, είναι έντονος χαρακτήρας, αλλά ξέρουμε και το τι χρειάζεται να κάνουμε έτσι ώστε να πετύχουμε. Οπότε νομίζω όλα θα πάνε καλά».

Ένας χρόνο στο ΝΒΑ και ο ίδιος θεωρεί ότι άλλαξε σε μερικά πράγματα:

«Με έχει βοηθήσει γενικά και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Είδα μία άλλη πτυχή του αθλήματος. Έχω μάθει πολλά και το έχω αφήσει πίσω μου τελείως και είμαι έτοιμος και για τα καινούργια δεδομένα που έχω μπροστά μου». Για το αγωνιστικό κομμάτι και το αν άλλαξε κάπου: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να δει κάτι τόσο τρομερά διαφορετικό από εμένα. Έχω δουλέψει και είμαι έτοιμος πνευματικά, σωματικά ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να βγω μπροστά και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της».

Για την αγάπη των φίλων του Ολυμπιακού όταν επέστρεψε:

«Ο κόσμος όπως έχω πει, λάμβανα πάρα πολλά μηνύματα στα social media και όταν έφυγα και όταν ξαναγύρισα, αλλά και όταν ήμουν εκεί. Δείχνουν την αγάπη τους, δείχνουν την αγάπη προς την ομάδα και είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό το πράγμα».

Για τα μηνύματα που δεχόταν και για τους οπαδούς άλλων ομάδων:

«Είναι πολύ όμορφο και επειδή είχα πάρα πολύ χρόνο από το Μάιο και μετά, ήμουν στην Ελλάδα δούλευα και ο κόσμος, όχι μόνο Ολυμπιακοί και κόσμος άλλων ομάδων και απλός φίλαθλος του μπάσκετ, με σταματούσε, ήθελε φωτογραφίες, με χαιρέταγε.

Με έκανε να νιώσω όμορφα γιατί προφανώς ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εδώ, στηρίζει την ομάδα, στηρίζει την ομάδα, τους παίκτες και τους ευχαριστώ για την αγάπη που μου έχουν δείξει. Αλλά το να στο λένε και οπαδοί, φίλαθλοι άλλων ομάδων, είναι εξίσου όμορφο».

Για το τι κάνει αυτή την ομάδα να ξεχωρίζει, τόνισε:

«Νομίζω η χημεία, η ομοιογένεια, η σκληράδα, όλα αυτά που χαρακτηρίζουν αυτή την ομάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια έλειπε κάτι ώστε να έρθει ο τίτλος, ευελπιστούμε ότι φέτος τα έχουμε όλα ώστε να τα καταφέρουμε».

Ο Σάσα αναφέρθηκε και στους στόχους του, λέγοντας:

«Δεν υπάρχουν ατομικοί στόχοι. Ατομικοί στόχοι θα έρθουν μόνο μέσα από την επιτυχία της ομάδας. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και σίγουρα θέλω να είμαι καλός, σίγουρα θέλω να βοηθάω την ομάδα μου, αλλά στόχοι μας είναι όλοι οι τίτλοι. Το έχω πει και θα το ξαναλέω, τίποτα λιγότερο. Πρέπει να παλέψουμε, δεν θα έρθει μόνο με λόγια. Θέλει πολύ δουλειά, ταπεινότητα και να πάμε να τους κατακτήσουμε».

Τέλος μίλησε για τον κόσμο της ομάδας, τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού, αλλά και το γεγονός ότι βλέπει τον σύλλογο ως οικογένεια:

«Τους θέλουμε δίπλα μας, ξέρουμε πόσο αγαπάνε την ομάδα είναι τα 100 χρόνια και όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν γεννήθηκα Ολυμπιακός, προφανώς, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αλλά δέθηκα με αυτό τον κόσμο. Δέθηκα με αυτή την ομάδα, είναι οικογένεια».

Όλοι όσοι δουλεύουνε εδώ από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, αλλά και με τον κόσμο έχουμε δεθεί τόσο πολύ. Σημαίνει αυτό, σημαίνει πάθος, σημαίνει αυταπάρνηση και να κυνηγάει όλους τους στόχους του».