Αλκαράθ: «Δεν ήθελα να πιάσω ρακέτα»
i

© IMAGO / VCG

Αλκαράθ: «Δεν ήθελα να πιάσω ρακέτα»

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:27 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:27 - 03.10.2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποκάλυψε ότι πέρασε δύσκολα μετά τον αποκλεισμό του στον δεύτερο γύρο του US Open.

Για τις δύσκολες στιγμές που έζησε μετά τον αποκλεισμό του στο US Open μίλησε ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός τενίστας αποκάλυψε ότι έπειτα από την ήττα του από τον Μπότιτς Φαν ντε Ζάντσουλπ στον δεύτερο γύρο του major της Νέας Υόρκης.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ρωτήθηκε για τον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο, που έβαλε τα κλάματα μετά το φινάλε του τελικού του Πεκίνου. «Δεν τον είδα να κλαίει, αλλά είναι καλό που το μαθαίνω (γέλια). Ήταν μια πολύ ξεχωριστή νίκη για μένα. Είναι ξεχωριστό να κερδίζεις έναν τίτλο μπροστά στην ομάδα σου και την οικογένειά σου. Υποθέτω πως ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, επειδή γνωρίζει τι περάσαμε τους τελευταίους 2 μήνες. Περάσαμε δύσκολα εκτός γηπέδου. Όπως είπα και στην απονομή, χάρη στην ομάδα μου κατάφερα να βρω ξανά το κίνητρο για να παίξω αγώνες και να προπονηθώ. Βρήκα ξανά την όρεξη που είχα χάσει για να ταξιδέψω και να συμμετέχω σε τουρνουά», είπε ο 21χρονος Ισπανός.

«Μετά την αμερικάνικη σεζόν, είχα πέσει λίγο, δεν ήθελα να πιάσω ρακέτα για λίγο καιρό και δεν ήθελα να ταξιδεύω. Εκείνες τις ημέρες μιλήσαμε αρκετά, γνωρίζοντας και ότι θα έπρεπε να επιστρέψω στις προπονήσεις, να δυναμώσω σωματικά, αλλά και πνευματικά, ώστε να ξεπεράσω αυτές τις στιγμές. Τον τελευταίο μήνα δουλέψαμε σκληρά εντός και εκτός κορτ, για να μπορέσω να βρεθώ ξανά σε μια θέση όπως η τωρινή. Γι' αυτό νομίζω συγκινήθηκε, ήταν ξεχωριστή στιγμή για μένα και για τον κόσμο που είναι κοντά μου», συμπλήρωσε ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3) του Γιάνικ Σίνερ στον τελικό του τουρνουά του Πεκίνου. Ο Ισπανός μίλησε για εκείνον τον αγώνα σημειώνοντας ότι κάθε φορά που οι δύο τους αγωνίζονται είναι κάτι ξεχωριστό για το τένις.

«Κάθε φορά που παίζουμε με τον Γιάνικ, είναι ξεχωριστό για το τένις. Πάντα δίνουμε έντονες μάχες, ισορροπημένες, με σπουδαίους πόντους και μεγάλα ράλι. Πιστεύω πως τέτοια ματς κάνουν περισσότερο κόσμο να θέλει να βλέπει τένις, ακόμα και να ξεκινάει το τένις. Αυτό είναι υπέροχο. Προσπαθώ κάθε φορά να απολαμβάνω στο μέγιστο τις αναμετρήσεις μου με τον Γιάνικ, αλλά δεν είναι και εύκολο αυτό», σημείωσε ο Κάρλος Αλκαράθ.

«Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν μπορείς και κερδίζεις τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή, αισθάνεσαι πως είσαι στο σωστό δρόμο, ότι κάνεις καλή δουλειά. Είμαι περήφανος με όλα όσα έκανα τον τελευταίο μήνα, δούλεψα σκληρά. Ήταν ένας έντονος μήνας και είμαι χαρούμενος που κλείνει με τον τίτλο στο Πεκίνο, μετά από ένα πραγματικά απίθανο ματς. Και οι δυο παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, σωματικά και πνευματικά παλέψαμε μέχρι και την τελευταία μπάλα, τρέχαμε από άκρη σε άκρη, παίξαμε μεγάλους πόντους και φτάσαμε στο tie-break του 3ου σετ. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα τη νίκη», πρόσθεσε ο Ισπανός.