Αλκαράθ: «Εγώ έκανα δουλειά μου, ας δούμε τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο»

Αλκαράθ: «Εγώ έκανα δουλειά μου, ας δούμε τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο»

Sportal newsroom 20:03 - 14.07.2024

Αφού κατέκτησε το Wimbledon για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Κάρλος Αλκαράθ έδωσε σύνθημα για την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ισπανίας.

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε το Wimbledon για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο Ισπανός τενίστας νίκησε στα τρία σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και διατήρησε τον τίτλο, που είχε κατακτήσει την περασμένη αγωνιστική σεζόν.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, κατά τη διάρκεια της απονομής, ρωτήθηκε αν θα δει τον τελικό του Euro ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία. Εκείνη τη στιγμή, το κοινό ξεκίνησε να αποδοκιμάζει, αλλά ο 21χρονος τενίστας απάντησε με ειλικρίνεια.

«Θα το δω με την ομάδα μου. Δεν ξέρω ακόμα που, αλλά θα το δούμε σίγουρα. Εγώ έκανα ήδη τη δουλειά μου, οπότε ας δούμε τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο!», είπε ο 21χρονος Ισπανός και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω, θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Θα το δω και θα δούμε ποιος θα κερδίσει».

Ακούστηκαν πάντως και αρκετά χειροκροτήματα και γέλια που κάλυψαν τις όποιες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Ισπανού τενίστα.

Ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. «Προφανώς ήταν πολύ δύσκολες οι τελευταίες εβδομάδες για εσάς, κάνατε απίστευτη δουλειά μετά το Roland Garros και την εγχείρηση. Δεν γνωρίζατε αν θα μπορούσατε να είστε σ' αυτό το τουρνουά και έφτασες μέχρι τον τελικό. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, να έρχεσαι από εγχείρηση και να παίζεις αγώνες σ' αυτό το επίπεδο. Έχω τεράστιο σεβασμό σε εσένα και στην ομάδα σου. Σπουδαία δουλειά παιδιά, συνεχίστε έτσι», σημείωσε ο Ισπανός

«Το είχα πει και σε μια συνέντευξη όταν ήμουν 11-12 χρονών ότι αυτό ήταν το όνειρό μου. Επανέλαβα το όνειρο μου, να παίζω σ' αυτό το όμορφο γήπεδο και να κερδίσω το τρόπαιο. Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, για μένα είναι το πιο όμορφο τουρνουά, το πιο όμορφο γήπεδο και το πιο όμορφο τρόπαιο», κατέληξε ο Κάρλος Αλκαράθ για τη διοργάνωση του Wimbledon.