Θριαμβευτής στο Πεκίνο ο Αλκαράθ
i

Κάρλος Αλκαράθ © IMAGO / Xinhua

Θριαμβευτής στο Πεκίνο ο Αλκαράθ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:18 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 02.10.2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε στα τρία σετ τον Γιάνικ Σίνερ και κατέκτησε το τουρνουά του Πεκίνου.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε 6-7(6), 6-4, 7-6(3) σε τρεις ώρες και 21 λεπτά του Γιανίκ Σίνερ πήρε τον τίτλο στο τουρνουά του Πεκίνου. Ο Ιταλός, που την περασμένη σεζόν είχε κατακτήσει το τουρνουά, «λύγισε» από τον απίθανο Αλκαράθ.

Αυτός ήταν ο τέταρτος τίτλος για τον Κάρλος Αλκαράθ μέσα στη σεζόν. Ο Ισπανός μετράει συνολικά 16 τρόπαια στην καριέρα του σε 21 τελικούς που έχει αγωνιστεί, ενώ νίκησε για τρία διαδοχική φορά τον Σίνερ και έκτη συνολικά στις 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν συνολικά καλύτερος και θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη χωρίς προβλήματα. Αρκεί να σημειώσουμε ότι ο Σίνερ «έσβησε» 12/15 μπρέικ πόιντ του Ισπανού, που τελείωσε τον αγώνα με 55 winners και 59 αβίαστα λάθη. Την ίδια ώρα, ο Ιταλός είχε 31 winners και 46 λάθη.

Ο Αλκαράθ απείλησε με το «καλημέρα» το αντίπαλο σερβίς, αλλά ο Ιταλός κράτησε και ισοφάρισε 1-1 στο πρώτο σετ. Ο Ισπανός βρήκε, τελικά, το μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 4-1 και στη συνέχεια το 5-2. Ο Σίνερ έκανε την αντεπίθεσή του και ισοφάρισε 5-5 οδηγώντας το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ αφού έσβησε ένα σετ πόιντ του Αλκαράθ. Εκεί, ο Ισπανός έφτασε στο διπλό σετ πόιντ αλλά ο Σίνερ επανήλθε. Τελικά, ο Ιταλός κατέκτησε το πρώτο σετ με ένα ακόμη μίνι μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του μέχρι το 4-4. Ο Αλκαράθ έκανε το καθοριστικό μπρέικ για το 5-4 και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ με love service game.

Στο τρίτο σετ, ο Αλκαράθ ήταν αυτός που προηγήθηκε με μπρέικ για το 2-1, ενώ λίγο αργότερα είχε την ευκαιρία να τελειώσει ουσιαστικά τον τελικό και να φτάσει στο δεύτερο μπρέικ, όμως ο Σίνερ κράτησε το σερβίς του από το 15-40 και μείωσε σε 3-2. Ο Σίνερ πήρε πίσω το σερβίς του και ισοφάρισε 4-4 και το τρίτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Ιταλός με δύο μίνι μπρέικ προηγήθηκε 3-0 αλλά ο Αλκαράθ έκανε την τελική αντεπίθεση, πήρε επτά διαδοχικούς πόντους και κατέκτησε το τουρνουά.