Τρομερός Αλκαράθ, κυριάρχησε κόντρα στον Τζόκοβιτς και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό Wimbledon
i

© IMAGO / Shutterstock

Τρομερός Αλκαράθ, κυριάρχησε κόντρα στον Τζόκοβιτς και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:38 - 14.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 14.07.2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε στα τρία σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό Wimbledon της καριέρας του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει γράψει ιστορία στο τένις, αλλά ο Κάρλος Αλκαράθ έρχεται χωρίς... φρένα. Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε 6-2, 6-2, 7-6(4) του Νόλε στον τελικό του Wimbledon και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση.

Αυτός είναι ο τέταρτος Grand Slam τίτλος για τον Αλκαράθ, που παραμένει αήττητος (4/4) σε major τελικούς. Ο Ισπανός, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει το Roland Garros στον τελικό κόντρα στον Ζβέρεφ, κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στον Τζόκοβιτς. Ο Αλκαράθ κατέκτησε με μεγάλη άνεση τα δύο πρώτα σετ και βρέθηκε με τριπλό ματς πόιντ (40-0) στο 5-4 του τρίτου. Ωστόσο, ο Σέρβος επανήλθε και πήρε πίσω το μπρέικ για να οδηγήσει το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Ισπανός ήταν «αλύγιστος» και έκλεισε τον τελικό μετά από δύο ώρες και 30 λεπτά αγώνα.

Ο τελικός, πάντως, έμοιαζε σε μία άτυπη τελετή παράδοσης - παραλαβής από τη μία γενιά στην άλλη. Ο Τζόκοβιτς, που πριν από πέντε περίπου εβδομάδες χειρουργήθηκε, δεν κατάφερε να πιάσει τα γνωστά στάνταρ απόδοσης. Ήταν, όμως, το εκπληκτικό επίπεδο του Αλκαράθ που καθόρισε την τύχη του τελικού.

Σε ένα... μαραθώνιο πρώτο γκέιμ (διάρκειας 14 λεπτών) και μετά από επτά ισοπαλίες, ο Αλκαράθ έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 2-0. Ο Ισπανός «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς του Τζόκοβιτς για το 4-1 και έκλεισε το πρώτο σετ στο σερβίς του μετά από 41 λεπτά αγώνα. Στο πρώτο σετ, ο Σέρβος είχε μόλις 55% στους κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς και 4 πόντους κοντά στο φιλέ σε 12 ανεβάσματα που έκανε. Την ίδια στιγμή του ποσοστό του Αλκαράθ στο πρώτο σερβίς ήταν 87% και στο 100% ήταν οι κερδισμένοι του πόντοι κοντά στο φιλέ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο σετ. Ο Αλκαράθ προηγήθηκε με μπρέικ πάλι στο πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο δικό του σερβίς. Ο Ισπανός εκμεταλλεύθηκε τη νέα ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, προηγήθηκε με 5-2 και έκανε το 2-0 σετ στο δικό του σερβίς.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο απ' όλα. Οι δύο τενίστες κρατούσαν το σερβίς τους και όλα έδειχναν ότι θα κριθούν από μία λεπτομέρεια. Τελικά, ο Αλκαράθ έκανε το μπρέικ για το 5-4 και βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει τον τελικό. Το άγχος, όμως, φάνηκε να κυριεύει τον Ισπανό όταν βρέθηκε με τριπλό ματς πόιντ για το 40-0. Σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς πήρε πέντε πόντους στη σειρά, ισοφάρισε 5-5 και το τρίτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Αλκαράθ φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις από τον αντίπαλό του και έκλεισε τον τελικό.