Κυριάρχησε για δύο σετ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς
i

© Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Κυριάρχησε για δύο σετ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:56 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 29.05.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε στα τέσσερα σετ του Ντάνιελ Άλτμαϊερ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-3, 6-2, 6-7(2), 6-4 του Ντάνιελ Άλτμαϊερ και «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε υποδειγματικό παιχνίδι στα δύο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο ο Γερμανός αντίπαλός του ανέβασε την απόδοσή του στο σερβίς και οδήγησε την αναμέτρηση σε τέταρτο σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως στο μπρέικ του Άλτμαϊερ για το 4-4 και έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του Γερμανού. Στον τρίτο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Λορέντζο Σόνεγκο είτε τον Ζιζέν Ζανγκ.

Ένας Τσιτσιπάς σε μουντ... Μόντε Κάρλο εμφανίστηκε στον αγώνα με τον Γερμανό, Νο.82 του κόσμου. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών σέρβιρε εξαιρετικά στο πρώτο σετ, γεγονός που του επέτρεψε να ανοίξει το γήπεδο και να βρει σπουδαία χτυπήματα κερδίζοντας όλα τα μεγάλα ράλι. Ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο τέταρτο γκέιμ, έκανε το μπρέικ και έκλεισε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μπει σε beast mode. Ο κορυφαίος Έλληνας έκανε μπρέικ με το καλημέρα ενώ βρήκε τρομερούς winners με το φόρχαντ στο τρίτο γκέιμ για το δεύτερο «σπάσιμο» του σερβίς του Άλτμαϊερ. Ο Γερμανός δεν απείλησε το σερβίς του Τσιτσιπά και ο Έλληνας τενίστας έκλεισε με άνεση και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ ο Άλτμαϊερ απείλησε για πρώτη φορά στο σερβίς του Τσιτσιπά. Ο Γερμανός προηγήθηκε 30-40 στο δεύτερο και το τέταρτο γκέιμ, αλλά ο Έλληνας τενίστας ανταποκρίθηκε για το 2-2 στο τρίτο σετ. Στη συνέχεια, τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Νο.82 τενίστας στον κόσμο υπερασπίστηκαν χωρίς προβλήματα το σερβίς του και το τρίτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Γερμανός βρήκε καλούς winner, πίεσε πολύ τον Τσιτσιπά στο σερβίς του και προηγήθηκε 6-1 έχοντας πέντε ευκαιρίες να κλείσει το σετ. Ο Έλληνας τενίστας απάντησε προσωρινά με το μπάκχαντ αλλά ο Άλτμαϊερ διατήρησε την ψυχραιμία του και μείωσε 2-1 σετ μετά από σχεδόν δύο ώρες αγώνα.

Στο τέταρτο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 30-40 στο τέταρτο γκέιμ, αλλά ο Άλτμαϊερ είχε απάντηση για το 2-2. Ο Γερμανός τενίστας προηγήθηκε 4-3 κάνοντας μπρέικ, αλλά ο φιναλίστ του Roland Garros το 2021 ανταπεξήλθε και όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πήρε και τα δύο επόμενα γκέιμ κλείνοντας τον αγώνα μετά από δύο ώρες και 46 λεπτά.