Η μεταμόρφωση του Καλλιμάρμαρου σε γήπεδο τένις (gallery)
i

© Intime

Η μεταμόρφωση του Καλλιμάρμαρου σε γήπεδο τένις (gallery)

Sportal newsroom 20:33 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 14.08.2024

Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο μετατράπηκε σε γήπεδο τένις προκειμένου να φιλοξενήσει του αγώνες της Εθνικής ομάδας με τη Σλοβακία για το Davis Cup.

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες στο Καλλιμάρμαρο που μετατράπηκε σε γήπεδο τένις για να φιλοξενήσει τους αγώνες του Davis Cup. Στο ιστορικό στάδιο θα γίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία αναμετρήσεις τένις, σε μία - ομολογουμένως - ιστορική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό.

Θυμίζουμε ότι στο Καλλιμάρμαρο είχαν γίνει οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας, όχι όμως τα παιχνίδια τένις, που φιλοξενήθηκαν στον όμιλο αντισφαίρισης της πρωτεύουσας. Ακόμη, στο Καλλιμάρμαρο έλαβε χώρα ο τελικός της ΑΕΚ με τη Σλάβια Πράγας που ολοκληρώθηκε με νίκη της Ένωσης και 89-82 και κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 4 Απριλίου του 1968.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη Σλοβακία το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου για το World Group I του Davis Cup. Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αποτελείται από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Αλέξανδρο Σκορίλα, Μιχάλη Περβολαράκη, Αριστοτέλη Θάνο και Πέτρο Τσιτσιπά.

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Οι σκέψεις μας στη Θεσσαλία»

Ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλία και την καταστροφή που υφίσταται εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel» έκανε ο Απόστολος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το Davis Cup. Ο πατέρας του κορυφαίου Έλληνα τενίστα όλων των εποχών κατάγεται από την Καρδίτσα.

«Είναι υποχρέωσή μας να διεξάγουμε αυτή τη διοργάνωση, όμως έχουμε πάντα στο μυαλό μας ό,τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Η σκέψη μας είναι εκεί και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κάνουν τους αγώνες όσο το δυνατόν πιο ταπεινά. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης», ανέφερε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στο κοουτσάρισμα των δύο γιων του, του Στέφανου και του Πέτρου. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε στο πλευρό του στα τελευταία τουρνουά τον Μαρκ Φιλιππούση.

I feel Devotion: Euroleague και Sportal μαζί μέχρι το 2025!
EUROLEAGUE

13:07 - 14.09.2023

I feel Devotion: Euroleague και Sportal μαζί μέχρι το 2025!

Η... βόμβα της χρονιάς: Το Sportal είναι από σήμερα και για την επόμενη διετία Official Media Partner της Euroleague και μαζί με εσάς σας περιμένουμε για το πιο γοητευτικό μπασκετικό ταξίδι. Αποκλειστικά βίντεο, αποκλειστικές συνεντεύξεις, διαγωνισμοί και πολλά ακόμα στο πιο... μπασκετικό σάιτ της Ελλάδας. Καλώς ήρθατε.

«Είναι όμορφο να συναντάς πάλι τα παιδιά σου στην ομάδα του Davis Cup. Να έχουν έρθει από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι στην Αμερική και να βλέπεις τα παιδιά σου να προχωρούν μόνα τους σε αυτό το άθλημα που είναι τόσο απαιτητικό. Σίγουρα νιώθω περηφάνια που είμαστε πάλι εδώ και θα παλέψουμε πάλι μαζί για τον σκοπό μας. Νομίζω ότι βαίνουν όλα καλώς, θα είμαστε έτοιμοι να χαρούμε αυτές τις μέρες. Θα έλεγα ότι η ψυχή μου ήταν κοντά τους, η αγάπη μου ήταν εκεί (στην Αμερική)», σημείωσε σχετικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς.