Ο Τιαφό διέλυσε τη ρακέτα από τα νεύρα του μετά από απόφαση διαιτητή και έχασε τον αγώνα λόγω ποινής πέναλτι (vid)

Ο Τιαφό διέλυσε τη ρακέτα από τα νεύρα του μετά από απόφαση διαιτητή και έχασε τον αγώνα λόγω ποινής πέναλτι (vid)

Sportal newsroom 00:06 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 14.08.2024

Η απόφαση του διαιτητή να δώσει πόντο στον Τάλον Γκρίκσπουρ στο τέλος του αγώνα του Davis Cup έκανε έξαλλο τον Φρανσίς Τιαφό ο οποίος έσπασε τη ρακέτα του, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή πέναλτι, χάνοντας παράλληλα το ματς.

Επεισοδιακό ήταν το τέλος του αγώνα μεταξύ του Φρανσίς Τιαφό και τον Τάλον Γκρίκσπουρ για το Davis Cup, στο οποίο ο Αμερικανός γνώρισε την ήττα, κάτι που σημαίνει ότι η Ολλανδία έκανε το 2-0 στα μονά απέναντι στις ΗΠΑ.

Το παιχνίδι βρισκόταν στο 3ο σετ με το σκορ να είναι στο 5-2 υπέρ του Γκρίκσπουρ στο tie break. Εκείνη την ώρα ο κριτής φώναξε «άουτ» στο σερβίς του Τιαφό και έπειτα από την εξέταση της φάσης από το Video, ο διαιτητής έδωσε άσο και πόντο στον Ολλανδό, με τον οποίο έκανε το 6-2. 

Αυτή η απόφαση έκανε έξαλλο τον Τιαφό ο οποίος πίστευε πως το σερβίς κανονικά θα έπρεπε να επαναληφθεί. Καθώς η φωνή του κριτή ήταν αυτή που τον ανάγκασε να σταματήσει την προσπάθειά του. Παρόλα αυτά ο διαιτητής επέμεινε στην αρχική του απόφαση, κάτι που έκανε τον Τιαφό να χάσει τη ψυχραιμία του. 

Αφού έσπασε λοιπόν τη ρακέτα του από τα νεύρα του, τελικά δέχτηκε ποινή «πέναλτι», ο πόντος πήγε στον αντίπαλο και έχασε το παιχνίδι.