Η Έμα Ραντουκάνου έβαζε τα χέρια της σε κουβάδες με ρύζι για να αποκατασταθεί από τους τραυματισμούς
i

© Emma Radukanu/instagram

Η Έμα Ραντουκάνου έβαζε τα χέρια της σε κουβάδες με ρύζι για να αποκατασταθεί από τους τραυματισμούς

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:04 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 14.08.2024

Η ασυνήθιστη μέθοδος που χρησιμοποίησε η Έμα Ραντουκάνου για την αποκατάστασή της.

Μία ασυνήθιστη μέθοδο αποκατάστασης των τραυματισμών της χρησιμοποίησε η Έμα Ραντουκάνου. Η 21χρονη τενίστρια από τη Μεγάλη Βρετανία ταλαιπωρήθηκε πολύ με θέματα που είχε τόσο στους καρπούς όσο και στον αριστερό της αστράγαλο.

Χρειάστηκε, μάλιστα, να κάνει τρία χειρουργεία μέσα σε 13 ημέρες προκειμένου να επανέλθει. Όπως αποκάλυψε η 21χρονη τενίστρια, βουτούσε τα χέρια της μέσα σε κουβάδες με ρύζι προκειμένου να επιταχύνει την αποκατάστασή της.

Μιλώντας στον χορηγό της την Porsche, η Έμα Ραντουκάνου εξήγησε: «Σε ένα στάδιο έκανα πολλές ασκήσεις με ρύζι, όπως το χέρι σε έναν κουβά με ρύζι, το μετακινούσα και με σκότωνε. Απλώς κοιτάζεις το ρολόι για όλη την ώρα, όπως «πάρε με από εδώ». Δεν θέλω να ξαναδώ ρύζι!».

Η χρήση ρυζιού είναι μια δημοφιλής πρακτική στην πυγμαχία, όπου οι τραυματισμοί στους καρπούς, όπως της Ραντουκάνου είναι συνηθισμένοι. Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ χρησιμοποιούσε αντίστοιχη πρακτική αποκατάστασης.

Η Έμα Ραντουκάνου έκανε το «μπαμ» στο τένις το 2021 όταν κατέκτησε το US Open κόντρα στη Λέιλα Φερνάντεζ. Έκτοτε, οι πολλοί τραυματισμοί δεν της επέτρεψαν να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο χάνοντας σημαντικό έδαφος στην παγκόσμια κατάσταση.

Η 21χρονη τενίστρια μπήκε με το δεξί στο Australian Open νικώντας σε straights sets τη Σέλιμπ Ρότζερς. «Πραγματικά συνειδητοποιώ πόσο πολύ μου έλειψε», είπε πριν από την αναμέτρηση. «Πόσο ευγνώμων είμαι που βρίσκομαι στο γήπεδο παίζοντας χωρίς πόνο. Είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Και πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω ό,τι θέλω».