Ραντουκάνου: «Μακάρι να μην είχα κερδίσει το Αμερικανικό Όπεν»

Έμα Ραντουκάνου

i

©PrtScr youtube

Ραντουκάνου: «Μακάρι να μην είχα κερδίσει το Αμερικανικό Όπεν»

Κώστας Τσιακλής • 10:55 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Η Έμα Ραντουκάνου αναφέρθηκε στους συνεχείς τραυματισμούς της και αποκάλυψε πως μερικές φορές σκέφτεται: «μακάρι να μην είχα κερδίσει το Αμερικανικό Όπεν».

Η Έμα Ραντουκάνου μίλησε για τους συνεχόμενους τραυματισμούς που αντιμετωπίζει μετά την κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν το 2021 και αποκάλυψε ότι μερικές φορές σκέφτεται πως μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό (να το κερδίσει).

Η 20χρονη τενίστρια έκανε την έκπληξη και έφτασε στην κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν το 2021 και μάλιστα είχε πάει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης χωρίς να χάσει κάποιο σετ. Έκτοτε όμως η Ραντουκάνου δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις αφού αντιμετωπίζει συνέχεια τραυματισμούς.

Η Βρετανίδα βρίσκεται και πάλι εκτός δράσης μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στον καρπό και στο χέρι και αποκάλυψε πως μερικές φορές σκέφτεται ότι μακάρι να μην είχε κατακτήσει ποτέ το Αμερικανικό Όπεν.

Συγκεκριμένα η Ραντουκάνου για τους τραυματισμούς της είπε τα εξής: «Πάλευα με τον σωματικό πόνο, αλλά η ψυχική πλευρά του ήταν πολύ δύσκολη και για μένα. Πάντα θέλω να παρουσιάζω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου ή να προσπαθώ γι' αυτό, αλλά ήξερα ότι δεν μπορούσα.

Εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο, όταν πανηγύριζα [τη νίκη του US Open], έλεγα ότι θα αντάλλαζα κυριολεκτικά κάθε αγώνα στον κόσμο με αυτή τη στιγμή. Οτιδήποτε μπορεί να έρθει στο δρόμο μου, θα το πάρω για αυτό που έχω αυτή τη στιγμή γιατί αυτό είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Το υποσχέθηκα στον εαυτό μου, στο γήπεδο εκείνη την ημέρα.

Από τότε είχα πολλές αποτυχίες, το ένα μετά το άλλο. Είμαι ανθεκτική, η ανοχή μου είναι υψηλή, αλλά δεν είναι εύκολο. Και μερικές φορές σκέφτομαι «Μακάρι να μην είχα κερδίσει ποτέ το US Open, μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό».

Τότε λέω, «θυμήσου αυτό το συναίσθημα, θυμήσου αυτή την υπόσχεση», γιατί ήταν εντελώς αγνή».

Τέλος η Ραντουκάνου είπε πως θα έπρεπε να ωριμάσει γρήγορα μετά τη φήμη που απέκτησε και μοίρασε το δικό της μήνυμα στον κόσμο. «Αυτό που συνειδητοποίησα τα τελευταία δύο χρόνια, η περιοδεία και όλα όσα τη συνοδεύουν, δεν είναι ένας πολύ ωραίος, αξιόπιστος και ασφαλής χώρος. Πρέπει να είσαι σε επιφυλακή γιατί υπάρχουν πολλοί «καρχαρίες» εκεί έξω.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι του κλάδου, ειδικά μαζί μου επειδή ήμουν 19, τώρα 20, με βλέπουν ως κουμπαρά. Ήταν δύσκολη η πλοήγηση. Έχω «καεί» μερικές φορές. Έχω μάθει, κρατήστε τον κύκλο σας όσο μικρότερο γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.