Επιτυχημένη πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Roland Garros
i

© Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Επιτυχημένη πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:06 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:30 - 29.05.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα τρία σετ τον Μάρτον Φούτσοβιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Εξαιρετική πρεμιέρα έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 7-6(7), 6-4, 6-1 του Μάρτον Φούτσοβιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του γαλλικού major.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο σετ, όπου βρέθηκε πίσω με σετ πόιντ. Στη συνέχεια, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ανέβασε την απόδοσή του, σέρβιρε υποδειγματικά και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Άλτμαϊερ που επικράτησε 7-5, 6-4, 6-7(6), 5-7, 6-7(6) του Λάζλο Τζέρε και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωση για τρίτη φορά στην καριέρα. Ο Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον 25χρονο Γερμανό για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πολύ κλειστό ήταν το πρώτο σετ ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον Φούτσοβιτς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών βρέθηκε κόντρα στο μπρέικ στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ο Ούγγρος αντίπαλός του κατάφερε να ανταπεξέλθει. Κάπως κύλησε όλο το πρώτο σετ αφού κανείς από τους δύο τενίστες δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και δίχως μπρέικ, όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Φούτσοβιτς έκανε ιδανική εκκίνηση και προηγήθηκε 3-0. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 4-4 και είχε διπλό σετ πόιντ για το 6-4. Ο Ούγγρος, όμως, διατήρησε το θρίλερ και βρέθηκε εκείνος με σετ πόιντ για το 7-6 μετά από μίνι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς όμως, έδειξε τεράστια ψυχραιμία και έκλεισε το πρώτο σετ με 9-7 στο τάι μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι θα το κατακτήσει εύκολα αφού ξεκίνησε με μπρέικ για το 2-0. Ο Φούτσοβιτς, όμως απάντησε για το 3-3 δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Βρίσκοντας καίρια χτυπήματα και ανεβαίνοντας στο φιλέ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε δεύτερο μπρέικ στο σετ για το 5-4 και το έκλεισε στο σερβίς του.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τρομερή εμφάνιση. Ανεβαίνοντας στο φιλέ και παίρνοντας όλα τα μεγάλα ράλι, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών προηγήθηκε με μπρέικ για το 2-0. Ο Ούγγρος μείωσε αλλά ο Τσιτσιπάς «έσπασε» δύο ακόμη φορές το σερβίς του Φούτσοβιτς, έκανε το 6-1 και έκλεισε τον αγώνα μετά από δύο ώρες και 22 λεπτά.