Ο Σίνερ «τελείωσε» τον γιατρό και τον φυσιοθεραπευτή του
i

© IMAGO / MediaPunch

Ο Σίνερ «τελείωσε» τον γιατρό και τον φυσιοθεραπευτή του

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:27 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 23.08.2024

Ο Γιάνικ Σίνερ απομάκρυνε από το επιτελείο του τον γιατρό του Ουμπέρτο Φεράρα και τον φυσιοθεραπευτή του Τζιάκομο Νάλντι.

Ο γιατρός Ουμπέρτο Φεράρα και ο φυσιοθεραπευτής Τζιάκομο Νάλντι δεν βρίσκονται πλέον στο επιτελείο του Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός τενίστας, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε τη συνεργασία του με τους δύο άνδρες, όπως αναφέρει η Corriere dello Sport.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι η απομάκρυνσή τους δεν είναι προσωρινή. Ο λόγος που ο Σίνερ προχώρησε σε αυτή την απόφαση είναι το σκάνδαλο ντόπινγκ με πρωταγωνιστή τον Ιταλό, που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες. Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός τενίστας βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία δύο φορές κατά τη διάρκεια του Indian Wells, αλλά δεν τιμωρήθηκε.

Οι δικηγόροι του Ιταλού τενίστα υποστήριξαν ότι ο Σίνερ είχε λάβει την απαγορευμένη ουσία (κλοστεβόλη) μέσω μίας θεραπείας που του έκανε ο φυσιοθεραπευτής του. Ο Τζιάκομο Νάλντι είχε χρησιμοποιήσει ένα σπρέι για ένα κόψιμο που είχε στο δάχτυλό του.

Παράλληλα, εκείνες τις ημέρες έκανε μασάζ με γυμνά χέρια στον Σίνερ κι έτσι πέρασε μέρος της ουσίας στον οργανισμό του Ιταλού τενίστα. Ο γιατρός του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο υποστήριξε ότι γνώριζε για το σπρέι και είχε προειδοποιήσει τον Τζιάκομο Νάλντι να είναι προσεκτικός με αυτό, ωστόσο ο φυσιοθεραπευτής δεν το επιβεβαίωσε στη δική του κατάθεση.

Ο Ιταλός αθλητής, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής του Australian Open το 2024, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής ακεραιότητας του τένις βρέθηκε θετικός στην ουσία κλοστεβόλη. Η ποσότητα κλοστεβόλης που βρέθηκε στον οργανισμό του είναι ελάχιστη και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι αφορά στο ένα δισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου.

Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές δέχθηκαν τις αιτιάσεις των δικηγόρων του Ιταλού και δεν τον τιμώρησαν με αγωνιστικό αποκλεισμό αλλά θα του αφαιρεθούν οι βαθμοί που κατέκτησε στο Indian Wells, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε. Η περίπτωση του Γιάνικ Σίνερ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους εν ενεργεία τενίστες αφού πολλοί έκαναν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!