Γιάννης Ξυλάς: Αυτός είναι ο 23χρονος πρωταθλητής Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Γιάννης Ξυλάς: Αυτός είναι ο 23χρονος πρωταθλητής Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ευτυχία Οικονομίδου 21:52 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 13.09.2024

Ο Γιάννης Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Davis Cup το Σάββατο (14/09) και το Sportal σκιαγραφεί το προφίλ του 23χρονου τενίστα που θα αναμετρηθεί με τον «Τζόκερ».

Ο Γιάννης Ξυλάς θα έχει τη χαρά να βρεθεί αντιμέτωπος με τον κάτοχο 24 Grand Slam τίτλων, Νόβακ Τζόκοβιτς στο Davis Cup το Σάββατο (14/09) στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας και μάλιστα μπροστά σε σέρβικο κοινό.

«Είναι όνειρο που θα παίξω με έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών», είπε σε συνέντευξη τύπου στο Βελιγράδι ο 23χρονος τενίστας. «Θα μπω σε αυτό το ματς χωρίς πίεση, χωρίς άγχος, θα μπω για να το ευχαριστηθώ, να κερδίσω εμπειρίες και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θα προσπαθήσω να τον κουράσω, να ψάξω να βρω τρόπους μέσα στο παιχνίδι και ίσως να φέρω τη νίκη!».

Αυτά ήταν τα λόγια του Ξυλά για την επερχόμενη αναμέτρηση, ωστόσο ποιος είναι ο νεαρός τενίστας που σπουδάζει στο Λονδίνο διοίκηση επιχειρήσεων;

Δημήτρης Χατζηνικολάου: «Παίζουμε απέναντι σε μία  από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»
ΤΕΝΙΣ

17:12 - 13.09.2024

Δημήτρης Χατζηνικολάου: «Παίζουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

Η Εθνική ομάδα τένις των ανδρών αντιμετωπίζει το Σαββατοκύριακο 14 και 15/9 τη Σερβία στο Βελιγράδι για το World Group 1 του Davis Cup. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κορτ με σκληρή επιφάνεια του «Aleksandar Nikolic Hall».

Ο Γιάννης Ξυλάς είναι ένας τενίστας που προσπαθεί να συνδυάσει τόσο το πάθος του, όσο και τις σπουδές του και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει με επιτυχία, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την περασμένη σεζόν υπερασπιζόμενος τον τίτλο του απέναντι στον Θοδωρή Μητσάκο.

Πέρυσι, είχε «εκθρονίσει» τον Αριστοτέλη Θάνο για να κάνει δικό του αυτόν τον τίτλο. Ο Ξυλάς είχε βρεθεί και τις προηγούμενες δύο χρονιές πριν τον τίτλο αντιμέτωπος με τον Θάνο χωρίς να έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για τον νεαρό τενίστα, που τα δύο προηγούμενα χρόνια (2021, 2022) είχε φτάσει στην πηγή χωρίς να πιει νερό απέναντι στον καλό του φίλο.

Γεννηθείς τον Μάιο του 2001 έχει φανερώσει ήδη πολύ καλά δείγματα αγωνιζόμενος για το άθλημα της καρδιάς του όντας πολύ καλός από τη baseline με αγαπημένο του court το σκληρό εξωτερικό. Στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στη θέση 770, ωστόσο έχει πολύ καλά πόδια, μένει στα rallies και είναι πολύ καλός αμυντικός. Το... ξεπέταγμά του έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια κι ακόμη κι αν του λείπει σε μερικά σημεία η ποικιλία στο παιχνίδι του, έχει τον τρόπο να τα καταφέρνει.

Εξάλλου, η εξέλιξή του Ξυλά είναι τέτοια που τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε το ντεμπούτο του στο Davis Cup που έλαβε χώρα στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων και ήταν μάλιστα εξαιρετικό, ειδικά στο πρώτο σετ απέναντι στον 17χρονο Ρουμάνο, Λούκα Πρέντα, Νο.1099 της παγκόσμιας κατάταξης στο τελευταίο και διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι του τουρνουά, όπου η Ελλάδα έκανε το 4/4 στον θρίαμβο κόντρα στη Ρουμανία.

Ο Γιάννης Ξυλάς μπορεί να δηλώνει... Φεντερικός όσον αφορά τον αγαπημένο του τενίστα, όμως όσο περνούν τα χρόνια και αποκτά εμπειρία στον χώρο του τένις εκτιμά και θαυμάζει όλο και περισσότερο τον τρόπο παιχνιδιού του Νόβακ Τζόκοβιτς, που τον θεωρεί πιο δυνατό και τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στους Φέντερερ και Ναδάλ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!