Ο Γιούμπανκς τελείωσε την πορεία του Τσιτσιπά στο Wimbledon
i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ο Γιούμπανκς τελείωσε την πορεία του Τσιτσιπά στο Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:31 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα πέντε σετ από τον εντυπωσιακό Κρίστοφερ Γιούμπανκς στον τέταρτο γύρο του Wimbledon και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Στον τέταρτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 3-6, 7-6(5), 3-6, 6-4, 6-4 από τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπιασε σπουδαία απόδοση στα τρία πρώτα σετ έχοντας πολύ καλό ποσοστό στο πρώτο σερβίς αλλά και ελάχιστα λάθη. Ο Γιούμπανκς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 σετ αλλά ρίσκαρε περισσότερο και πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Ο Γιούμπανκς, που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, θα κάνει νέο career high. Ο Αμερικανός θα βρεθεί στο Νο.31 της παγκόσμιας κατάταξης και μπορεί να ονειρεύεται για ακόμη ψηλότερα. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο κορτ. Ο κορυφαίος Έλληνας σέρβιρε υποδειγματικά στο πρώτο σετ (12/14 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς) και περιόρισε σημαντικά τα λάθη. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μπρέικ για το 3-1 ενώ ανταπεξήλθε στο μοναδικό σημείο που ο Γιούμπανκς φάνηκε να τον πιέζει (30-30) στο έκτο γκέιμ. Ο φετινός φιναλίστ έκλεισε το πρώτο σετ στο σερβίς του Αμερικανού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο τέταρτο γκέιμ του δεύτερου σετ αλλά ο Γιούμπανκς κατάφερε να κρατήσει με μεγάλο σερβίς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε άλλη μία ευκαιρία με τον 27χρονο, νικητή του τουρνουά της Μαγιόρκα να ισοφαρίζει σε 4-4. Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να κάνει κρίσιμο διπλό λάθος για το 5-3 του Γιούμπανκς. Ο Αμερικανός έκλεισε το σετ και ισοφάρισε 1-1 τον αγώνα.

Μετά την απώλεια του δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διατήρησε το ποσοστό που είχε στο σερβίς του και με δύο μπρέικ κατέκτησε με πολύ μεγάλη άνεση το τρίτο σετ.

Οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Ο Γιούμπανκς βρήκε την ευκαιρία και έκανε μπρέικ για το 5-4 και στη συνέχεια έκλεισε το τέταρτο σετ στο δικό του σερβίς οδηγώντας την αναμέτρηση σε πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφερε την κατάσταση σε ισορροπία για το 3-3 με τον Γιούμπανκς και κάνει εκ νέου μπρέικ για το 5-3 με τον Ταιτσιπά να μειώνει σε 5-4 και να έχει δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο δέκατο γκέιμ. Ο Γιούμπανκς σέρβιρε πολύ καλά και έκλεισε τον αγώνα .