Τέλος εποχής: Grand Slam χωρίς νικητή απο τους Big-3 μετά από 22 χρόνια
i

Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς / © IMAGO / USA TODAY Network

Τέλος εποχής: Grand Slam χωρίς νικητή απο τους Big-3 μετά από 22 χρόνια

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:21 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 09.09.2024

Μία νέα εποχή ξεκινάει στο τένις.

Ένα ιδιαίτερο τέλος εποχής συνιστά το φετινό US Open. Ο Γιάνικ Σίνερ, που δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Τέιλορ Φρίτζ, έφτασε στην κατάκτηση του major της Νέας Υόρκης, που ήταν το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του.

Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός ξεκίνησε το 2024 με την κατάκτηση του Australian Open στη Μελβούρνη απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Η φετινή χρονιά, συνιστά μία άτυπη αλλαγή σελίδας στο τένις αφού για πρώτη φορά μετά από το 2002 ουδείς εκ των Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε κάποιο Grand Slam.

Τότε ο Τόμας Γιόχανσον είχε κατακτήσει το Australian Open, ο Άλμπερτ Κόστα ήταν ο νικητής στο Roland Garros, ο Λέιτον Χιούιτ σήκωσε το τρόπαιο του Wimbledon και ο Πιτ Σάμπρας προσέθεσε κατέκτησε το US Open. Την επόμενη χρονιά, το 2003 ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam τίτλου, του Wimbledon σε ηλικία 22 ετών στον τελικό απέναντι στον Μαρκ Φιλιππούση.

Πρέπει να τονιστεί, βέβαια, ότι ο Ελβετός θρύλος αποσύρθηκε πριν από δύο χρόνια, ενώ και ο Ράφα Ναδάλ, που παραμένει ενεργός, αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Ο Ισπανός έχει δηλώσει πριν λίγο καιρό ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις, ωστόσο μετά το φινάλε των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού σημείωσε ότι θα σκεφτεί σοβαρά πριν πάρει κάποια απόφαση. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στον τελικό του Wimbledon, όπου ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ αλλά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός κατέκτησε το Roland Garros απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Οι Big-3 του τένις, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς άλλαξαν το άθλημα και κυριάρχησαν απόλυτα για μία 20ετία. Οι τρεις τους μαζί έχουν κατακτήσει 66 Grand Slam και 294 τίτλους συνολικά. Οι Big -3 μαζί έχουν βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 947 συνολικά, χρονικό διάστηκα που ισούται με 18 χρόνια. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 428 εβδομάδες.