Τελείωσε τη συνεργασία με τον προπονητή της η Σβιόντεκ
i

© IMAGO / Shutterstock

Τελείωσε τη συνεργασία με τον προπονητή της η Σβιόντεκ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:21 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 04.10.2024

Η Ίγκα Σβιόντεκ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Τόμας Βικτορόφσκι.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Ίγκα Σβιόντεκ. Η τενίστρια από την Πολωνία, Νο.1 στον κόσμο ανακοίνωσε ότι έληξε η συνεργασία της με τον Τόμας Βικτορόφσκι, που ήταν στο πλευρό της τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Σβιόντεκ προσέλαβε τον Βικτορόφσκι στο τέλος του 2021. Υπό την καθοδήγηση του Πολωνού προπονητή, η κορυφαία τενίστρια του κόσμου κέρδισε τέσσερις από τους πέντε συνολικά Grand Slam τίτλους της, ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και σημείωσε ρεκόρ 37 διαδοχικών νικών στο τουρ.

Ο Τόμας Βικτορόφσκι οδήγησε την Ίγκα Σβιόντεκ στην κατάκτηση 19 συνολικά τίτλων αλλά και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στο Παρίσι. Η τενίστρια από την Πολωνία ανακοίνωσε και την απόσυρσή της από το τουρνουά της πόλη Γουχάν.

«Μετά από τρία χρόνια τεράστιων επιτυχιών στην καριέρα μου, μαζί με τον προπονητή μου Τόμας Βικτορόφσκι αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Θέλω να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκτιμώντας τη μεταξύ μας συνεργασία. Ο κόουτς Βικτορόφκσι εντάχθηκε στην ομάδα μου για τρεις σεζόν όταν χρειαζόμουν άμεσα αλλαγές και μία πιο φρέσκια προσέγγιση στο παιχνίδι μου.

Τι σημαίνει το 7784 που έγραψε στην κάμερα ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του στο Shanghai Masters
ΤΕΝΙΣ

12:17 - 04.10.2024

Τι σημαίνει το 7784 που έγραψε στην κάμερα ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του στο Shanghai Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη νίκη του επί του Κέι Νισικόρι, υπογράφοντας την κάμερα του αγώνα. Τι συμβολίζει το 7784 που έγραψε ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής.

Η εμπειρία του, η αναλυτική και στρατηγική του τακτική και η τεράστιες γνώσεις του στο τένις μας βοήθησαν να πετύχουμε πράγματα που δεν είχα ονειρευτεί λίγους μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας μας. Ο κύριος στόχος μας ήταν να γίνω Νο 1 τενίστρια στον κόσμο και ο κόουτς Βικτορόφσκι ήταν εκείνος που το είπε πρώτος. Στοχεύσαμε πολύ ψηλά και πήγαμε σε κάθε τουρνουά με ξεκάθαρο στόχο να κερδίσουμε. Μαζί με τον κόουτς Βικτορόφσκι καταφέραμε να κερδίσουμε πολλά τουρνουά και τέσσερα γκραν σλαμς», έγραψε η Σβιόντεκ.