Η Σβιόντεκ ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή
i

© IMAGO / Sipa USA

Η Σβιόντεκ ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:22 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 17.10.2024

Η Ίγκα Σβιόντεκ γνωστοποίησε ότι ξεκινάει τη συνεργασία της με τον Γουίμ Φίσετ.

Η Ίγκα Σβιόντεκ ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή. Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, λίγες ημέρες μετά το «διαζύγιό» της με τον Τόμας Βικτορόφσκι, γνωστοποίησε μέσω social media ότι θα συνεργαστεί με τον Γουίμ Φίσετ.

Ο Βέλγος προπονητής θεωρείται από τους πιο έμπειρους στον κόσμο του τένις έχοντας συνεργαστεί με πολλές αθλήτριες, που έχουν περάσει από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Οσάκα, Αζαρένκα, Κέρμπερ, Ζενγκ, Χάλεπ και Κλάιστερς είναι μόνο μερικές από τις τενίστριες με τις οποίες έχει συνεργαστεί.

Έχει οδηγήσει την Κιμ Κλάιστερς, την Ναόμι Οσάκα και την Ανζελίκ Κέρμπερ στην κατάκτηση τουλάχιστον ενός Grand Slam.

«Έχω νέα για εσάς σήμερα, καθώς είμαι ενθουσιασμένη που αρχίζω ένα νέο κεφάλαιο», ανέφερε στην ανάρτησή της η 23χρονη Ίγκα Σβιόντεκ. «Με χαρά ανακοινώνω ότι ο Γουίμ Φισέτ θα ενταχθεί στην ομάδα μας. Όπως ξέρετε, προετοιμάζομαι για το WTA Finals, αλλά η οπτική μου είναι πάντα μακροπρόθεσμη, όχι βραχυπρόθεσμη. Έχω πει πολλές φορές ότι η καριέρα μου είναι ένας μαραθώνιος για εμένα, όχι σπριντ, και δουλεύω, λειτουργώ και παίρνω αποφάσεις με αυτή την προσέγγιση. Θέλω να πω ότι είμαι ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να δουλέψω με τον Γουίμ. Φαίνεται ότι έχει εξαιρετική συμπεριφορά, όραμα και τεράστια εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο του τένις. Πάντα είναι σημαντικό να γνωριστεί κανείς με τον άλλον, αλλά έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα και ανυπομονώ να αγωνιστώ σύντομα».

Είναι η πρώτη φορά που η Ίγκα Σβιόντεκ συνεργάζεται με προπονητή που δεν είναι Πολωνός. Η 23χρονη τενίστρια δεν έχει αγωνιστεί μετά το US Open και η Αρίνα Σαμπαλένκα την «απειλεί» για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος της σεζόν.

Θυμίζουμε ότι η Σβιόντεκ προσέλαβε τον Βικτορόφσκι στο τέλος του 2021. Υπό την καθοδήγηση του Πολωνού προπονητή, η κορυφαία τενίστρια του κόσμου κέρδισε τέσσερις από τους πέντε συνολικά Grand Slam τίτλους της, ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και σημείωσε ρεκόρ 37 διαδοχικών νικών στο τουρ.