Δεν ήρθε η υπέρβαση για την Παπαμιχαήλ
i

© Intime

Δεν ήρθε η υπέρβαση για την Παπαμιχαήλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:41 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 14.08.2024

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Ντάρια Κασάτκινα και ολοκλήρωσε την πορεία της στο τουρνουά του Τόκιο.

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η πορεία της Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο τουρνουά του Τόκιο. Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από την Ντάρια Κασάτκινα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, άλλωστε, πέτυχε μία υπέρβαση με την μέχρι τώρα πορεία της στη διοργάνωση. Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε από τα προκριματικά και με τρεις νίκες βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό.

Παρά την απόσταση που χώριζε τις δύο τενίστριες στην παγκόσμια κατάταξη (Νο.13 η Κασάτκινα, Νο.220 η Παπαμιχαήλ), η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε καλά στοιχεία και θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει κάτι περισσότερο το ματς. Η 29χρονη τενίστρια έπαιξε με αρκετή ψυχραιμία σε ορισμένα σημεία του αγώνα, φτάνοντας την Κασάτκινα στα όριά της.

Τόσο η Κασάτκινα, όσο και η Παπαμιχαήλ έκαναν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Ρωσίδα, που είναι στο νούμερο 13 της παγκόσμιας κατάταξης εκμεταλλεύθηκε το τρίτο μπρέικ πόιντ που είχε στο πέμπτο γκέιμ παίρνοντας το πλεονέκτημα. Η Παπαμιχαήλ είχε τη δική της ευκαιρία στο δέκατο γκέιμ να φέρει το σετ στα ίσα αλλά η Κασάτκινα αντέδρασε ψύχραιμα και έκανε το 1-0 στο δεύτερο πόιντ που είχε στα χέρια της.

Στο δεύτερο σετ η Κασάτκινα μπήκε ιδανικά και προηγήθηκε με 3-0 κάνοντας δύο μπρέικ. Μετά από διαδοχικά μπρέικ, η Παπαμιχαήλ κράτησε το σερβίς της για το 4-3. Μετά το 4-4 της Ελληνίδας με νέο μπρέικ, η Κασάτκινα αντέδρασε και πάλι «σπάζοντας» εκ νέου του σερβίς της Παπαμιχαήλ για το 6-4 και το 2-0 στα σετ.

Η Κασάτκινα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Τζέσικα Πεγκούλα, που απέκλεισε με 6-1, 6-2 την Κριστίνα Μπούκσα. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αγωνιστεί και στα προημιτελικά του διπλού, με παρτενέρ τη Φερνάντα Κοντρέρας και αντιπάλους τις Χοζούμι/Νινομίγια.