Επιτυχημένη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Wimbledon
i

© Intime

Επιτυχημένη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:17 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 01.07.2024

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μακάρτνεϊ Κέσλερ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Η κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών επικράτησε 6-3, 6-1 της Μακάρτνεϊ Κέσλερ και έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε στους τελευταίους της αγώνες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο του φετινού Roland Garros.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη στο Wimbledon μετά από δύο χρόνια, αφού η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πέρσι είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο από τη Μάρτα Κόστιουκ. Η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Αράντσα Ρους - Γουέ Γουάν.

Η Σάκκαρη έχει την ευκαιρία να προχωρήσει αρκετά στη διοργάνωση αφού το τέταρτο του ταμπλό που συμμετέχει δεν έχει βαριά ονόματα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα, νικήτρια του Australian Open.

Η Σάκκαρη ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε 24 winners έναντι μόλις 4 της αντιπάλου της. Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 αβίαστα λάθη τη στιγμή που η Κεσλέρ είχε 15 λάθη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έψαχνε να βρει τα πατήματά της στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Σάκκαρη σέρβιρε καλά και είχε ευκαιρία για το πρώτο μπρέικ του αγώνα, αλλά η Κέσλερ βρήκε καλό σερβίς και κράτησε.

Αφού δεν έκανε μπρέικ, η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από την Αμερικανίδα αντίπαλό της που προηγήθηκε 3-2 και είχε τις μπάλες στα χέρια. Ωστόσο, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αντέδρασε με απίθανο τρόπο, πήρε τέσσερα διαδοχικά γκέιμ (δύο μπρέικ) και κατέκτησε το πρώτο σετ μετά από 36 λεπτά αγώνα.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε βρει, πλέον ψυχολογία και αποδείχθηκε στο δεύτερο σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν πτοήθηκε παρά το γεγονός ότι η Αμερικανίδα πήρε πίσω το μπρέικ (1-1) στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Η Σάκκαρη πάτησε γκάζι, σέρβιρε εξαιρετικά και πήρε την πρόκριση μετά από 73 λεπτά αγώνα.