Κύργιος η επιστροφή: Θα παίξει και πάλι τένις
i

© IMAGO / PanoramiC

Κύργιος η επιστροφή: Θα παίξει και πάλι τένις

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:50 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 17.08.2024

Ο Νικ Κύργιος ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στο UTS Tour της Νέας Υόρκης.

Ο Νικ Κύργιος ανακοίνωσε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας θα αγωνιστεί στο UTS Tour της Νέας Υόρκης που θα γίνει από τις 22 έως τις 23 Αυγούστου.

«Θέλω να ενημερώσω όποιον παρακολουθήσει το UTS ή όποιον είναι λάτρης του τένις πως θ’ αγωνιστώ στις 22 Αυγούστου στο Forest Hills Stadium στη Νέα Υόρκη. Ξέρω ότι έχει περάσει καιρός, αλλά το σώμα μου επιτέλους είναι έτοιμο να επιστρέψει εκεί έξω και να διασκεδάσει», ανέφερε ο Νικ Κύργιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας έφτασε μέχρι τον τελικό του Wimbledon το 2022 και ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έκτοτε, ο Νικ Κύργιος αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς, που τον κράτησαν πίσω αγωνιστικά. Ο 29χρονος τενίστας έπαιξε μόλις έναν αγώνα το 2023, κόντρα στον Γίμπινγκ Βου στον πρώτο γύρο του τουρνουά της Στουτγκάρδης και γνώρισε την ήττα στα δύο σετ.

Ο Κύργιος δεν έχει δώσει επίσημο αγώνα από τότε, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην παγκόσμια κατάταξη. Ο 29χρονος σήμερα τενίστας έφτασε μέχρι το Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, που ήταν η κορυφαία θέση που είχε ποτέ στο μονό έχοντας κατακτήσει επτά τίτλους συνολικά. Ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε ήταν στην Ουάσινγκτον το 2022 στον τελικό κόντρα στον Γιοσιχίτο Νισιόκα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Κύργιος κατέκτησε το Australian Open το 2022 στο διπλό με παρτενέρ τον Θανάση Κοκκινάκη. Η υψηλότερη κατάταξη που είχε ποτέ στα διπλό ήταν το Νο.11 που έφτασε τον Νοέμβριο του 2022. Ο Κύργιος, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται, βρίσκεται στο τένις έχοντας θέση σχολιαστή.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, πάντως, είχε δώσει έναν χρονικό ορίζοντα για το μέχρι πότε θα παίζει τένις. «Έχω κουραστεί! Έχω κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα. Είναι μόλις 28 ετών και θέλω να κάνω οικογένεια χωρίς να πονάω. Όταν σηκώνομαι δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς πόνο. Είναι μία σκληρή πραγματικότητα», είχε πει ο Νικ Κύργιος προσθέτοντας ότι σε 1-2 χρόνια θα σταματούσε.