Ο Αλκαράθ έδωσε στην Ευρώπη το Laver Cup

Ο Κάρλος Αλκαράθ

i

© IMAGO / Photo Players Images

Ο Αλκαράθ έδωσε στην Ευρώπη το Laver Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:42 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 22.09.2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε στα δύο σετ τον Τέιλορ Φριτζ και έδωσε το Laver Cup στην ομάδα της Ευρώπης.

Η ομάδα της Ευρώπης κατέκτησε το Laver Cup. Ο Κάρλος Αλκαράθ, στο τρίτο και τελευταίο ματς της ημέρας, επικράτησε 6-2, 7-5, του Τέιλορ Φριτζ και έδωσε το τρόπαιο στους ευρωπαίους. Η ομάδα της Ευρώπης επιστρέφει στις κατακτήσεις μετά από 2021 και έφτασε τα πέντε τρόπαιο συνολικά στην έβδομη εκδοχή της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη του Αλεξάντερ Ζβέρεφ απέναντι στον Φράνσις Τιάφο, όλα θα κρίνονταν στον αγώνα του Αλκαράθ με τον Φριτζ. Ο Ισπανός επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και «καθάρισε» στα δύο σετ κάνοντας το 13-11 για την Ευρώπη. Η team World είχε ουσιαστικά δύο ευκαιρίες για να κατακτήσει το τρόπαιο μετά τη νίκη του Μπεν Σέλτον κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ωστόσο, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ - αρχικά - και ο Κάρλος Αλκαράθ στη συνέχεια έκαναν το καθήκον τους για την ομάδα της Ευρώπης. Ο Ισπανός, ουσιαστικά, στον αγώνα του με τον Τέιλορ Φριτζ επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση. Ο νικητής του φετινού Roland Garros και του Wimbledon κέρδισε τους οκτώ από τους 13 πόντους της team Europe, που είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλο τενίστα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Αλκαράθ μπήκε στον αγώνα κόντρα στον Φριτζ με το πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε 5-1 κάνοντας δύο μπρέικ. Ο Αμερικανός κράτησε το σερβίς του για το 5-2 αλλά ο Ισπανός έκλεισε με άνεση το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Αλκαράθ προηγήθηκε πάλι με μπρέικ για το 3-1. Ο Φριτζ πήρε πίσω το μπρέικ για το 4-4 αλλά ο Ισπανός «έσπασε» πάλι το σερβίς του Φριτζ και έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του μετά από 91 λεπτά αγώνα.