Στο Σαν Φρανσίσκο το Laver Cup το 2025
i

© IMAGO / Photo Players Images

Στο Σαν Φρανσίσκο το Laver Cup το 2025

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:26 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 25.09.2024

Στις ΗΠΑ θα διεξαχθεί το Laver Cup το 2025.

Το Laver Cup επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά το 2021, όπου η διοργάνωση είχε γίνει στη Βοστόνη. Η διοργάνωση του 2025 θα φιλοξενηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, στο Chase Center, έδρα των Golden State Warriors.

Η συγκεκριμένη Αρένα κατασκευάστηκε το 2019 και εκτός από αγώνες μπάσκετ έχει φιλοξενήσει δεκάδες άλλα events. Το Laver Cup το 2025 θα γίνει 19-21 Σεπτεμβρίου και θα έχει ιστορικό χαρακτήρα αφού θα υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των ομάδων.

Ο Μπιορν Μποργκ και ο Τζον ΜάκΕνρο δίνουν τη σκυτάλη στους Γιακίμ Νοά και Αντρέ Άγκασι στην αρχηγία της Team Europe και Team World αντίστοιχα. Ο 64χρονος Νοά, που είναι πατέρας του πρώην μπασκετμπολίστα Γιοακίμ, έφτασε στην καριέρα του μέχρι το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Γάλλος κατέκτησε 23 τίτλους με σημαντικότερο το Roland Garros το 1983.

Ο Αντρέ Άγκασι, 54 ετών σήμερα, έγραψε ιστορία στο τένις αφού ήταν ο πρώτος που έφτασε στο Career Golden Slam αφού κατέκτησε όλους τους Grand Slam τίτλους και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Αμερικανός πρώην τενίστας έμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 30 εβδομάδες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το Laver Cup στους φιλάθλους του Σαν Φρανσίσκο και στην περιοχή του δυτικού κόλπου. Το Chase Center είναι το ιδανικό μέρος για την 8η έκδοση της διοργάνωσης, σε μια κοσμοπολίτικη πόλη που λατρεύει τον αθλητισμό και δεν έχει φιλοξενήσει τα τελευταία 10 χρόνια κάποιο τενιστικό event», είπε ο Τόνι Γκοντσικ, εκ των ιδρυτών του Laver Cup.

Το Laver Cup το 2024 φιλοξενήθηκε στο Βερολίνο. Η ομάδα της Ευρώπης επέστρεψε στις κατακτήσεις μετά το 2021 και έφτασε τα πέντε τρόπαια στη διοργάνωση. Στο Laver Cup συμμετείχε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην επανεμφάνισή του μετά το US Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε στα δύο σετ τον Θανάση Κοκκινάκη στον πρώτο του αγώνα μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός Davis Cup. Στο διπλό ο 26χρονος τενίστας είχε παρτενέρ τον Κάσπερ Ρουντ. Το ευρωπαϊκό δίδυμο ηττήθηκε 6-1, 6-2 από τους Μπεν Σέλτον και Αλεχάνδρο Ταμπίλο σε 62 λεπτά.