Ο Λεχέτσκα τελείωσε την πορεία του Τσιτσιπά στην Αμβέρσα
i

© IMAGO / Belga

Ο Λεχέτσκα τελείωσε την πορεία του Τσιτσιπά στην Αμβέρσα

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:07 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:12 - 18.10.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» σε straight sets από τον Γίρι Λεχέτσκα και αποχαιρέτησε το τουρνουά της Αμβέρσας.

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της Αμβέρσας. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-4, 6-4 από τον Γίρι Λεχέτσκα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μία κακή εμφάνιση κόντρα στον Τσέχο αντίπαλό του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν απείλησε καθόλου το σερβίς του Λεχέτσκα, τη στιγμή που το δικό του σερβίς κινήθηκε σε μέτριο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην ενδέκατη θέση του race και είναι αμφίβολο αν θα προλάβει το τρένο του ATP.

Απομένει, βέβαια, και το Masters του Παρισιού που είναι και το τελευταίο της σεζόν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πρέπει να κάνει μία καλή πορεία για να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για το Τορίνο. Νωρίτερα, ο αποκλεισμός του Ντε Μινόρ έφερε ελπίδα, αλλά ο Έλληνας τενίστας δεν δέχθηκε το «δώρο» του Γκαστόν.

Το... κακό πάντως για τον Στέφανο Τσιτσιπά φάνηκε από νωρίς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απειλήθηκε με μπρέικ στο τρίτο και το γκέιμ, αλλά κατάφερε με καλό σερβίς να δείξει αντίδραση. Τελικά, ο Λεχέτσκα πέτυχε το μπρέικ στο έβδομο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 5-3. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε αντίδραση και μείωσε, αλλά ο Τσέχος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκλεισε το πρώτο σετ στο δικό του σερβίς.

«Ποιος ήταν καλύτερος; Ο Φέντερερ στο γρασίδι ή ο Ναδάλ στο χώμα;»: Η απίθανη μάχη των δύο θρύλων σε γήπεδο με μισή – μισή επιφάνεια – Ποιος επικράτησε (vid)
ΤΕΝΙΣ

20:05 - 18.10.2024

«Ποιος ήταν καλύτερος; Ο Φέντερερ στο γρασίδι ή ο Ναδάλ στο χώμα;»: Η απίθανη μάχη των δύο θρύλων σε γήπεδο με μισή – μισή επιφάνεια – Ποιος επικράτησε (vid)

Το 2007 ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ αναμετρήθηκαν σε έναν αγώνα που έμεινε στην ιστορία ως «μάχη των επιφανειών».

Στο δεύτερο σετ ο Γίρι Λεχέτσκα ξεκίνησε με μπρέικ. Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο του αγώνα, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να απειλήσει το αντίπαλο σερβίς αφού δεν έχασε ποτέ σε μπρέικ πόιντ. Ο Λεχέτσκα εκμεταλλεύθηκε το σερβίς του και έκλεισε τον αγώνα με άνεση.

Ο Γίρι Λεχέτσκα τελείωσε τον αγώνα με 19 winners έναντι 18 του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Τσέχος τενίστας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 αβίαστα λάθη την ώρα που ο Έλληνας τενίστας 26. Ο Γίρι Λεχέτσκα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα Γκαστόν - Μπεργκς.