«Λύγισε» από τον Κετσμάνοβιτς ο Θάνος και 1-0 η Σερβία
i

© IMAGO / IPA Sport

«Λύγισε» από τον Κετσμάνοβιτς ο Θάνος και 1-0 η Σερβία

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:40 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 14.09.2024

Ο Αριστοτέλης Θάνος έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, αλλά ηττήθηκε στα δύο σετ και η Σερβία έκανε το 1-0 στο World Group I του Davis Cup.

Η Σερβία έκανε το 1-0 κόντρα στην Ελλάδα για το World Group I του Davis Cup. Ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς επικράτησε 6-3, 6-3 του Αριστοτέλη Θάνου στο πρώτο tie της σειράς των αγώνων.

Ο Έλληνας τενίστας, Νο.713 πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα σε έναν παίκτη που βρίσκεται στην 53η θέση στον κόσμο.

Ο Κετσμάνοβιτς έπαιξε όσο χρειαζόταν και πήρε τη νίκη κόντρα στον Έλληνα παίκτη που έδωσε ό,τι είχε αλλά δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά, ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε το χειροκρότημα για την προσπάθειά του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την αποστολή της Ελλάδας απουσιάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Στο πρώτο σετ ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς προηγήθηκε 2-0 κάνοντας μπρέικ. Ο Αριστοτέλης Θάνος, ωστόσο, δεν τα παράτησε. Ο Έλληνας τενίστας «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και ισοφάρισε 2-2. Αλλά, ο Κετσμάνοβιτς έδειξε την ποιότητά του στη συνέχεια προηγήθηκε με νέο μπρέικ και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δύο σετ ο Σέρβος τενίστας προηγήθηκε με μπρέικ, αλλά ο Θάνος έδειξε και πάλι ανταγωνιστικός. Ο Κετσμάνονιτς έκανε νέο μπρέικ και έκλεισε με ευκολία και το δεύτερο σετ φτάνοντας στην άνετη σχετικά νίκη σε 68 λεπτά αγώνα.

Πλέον, η σκυτάλη θα περάσει στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο θρυλικός Σέρβος τενίστας θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας του μέσα στην πατρίδα του για πρώτη φορά από το 2017. Όπως είναι φυσικό, θα αποθεωθεί από τον κόσμο που βρίσκεται στην Aleksandar Nikolic Hall. Ο Σέρβος τενίστας, κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, θα αναμετρηθεί με τον Γιάννη Ξυλά, πρωταθλητή Ελλάδας. Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μία σπουδαία στιγμή στην καριέρα του Έλληνα τενίστα.

«Είναι όνειρο που θα παίξω με έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών», είπε σε συνέντευξη τύπου στο Βελιγράδι ο 23χρονος τενίστας. «Θα μπω σε αυτό το ματς χωρίς πίεση, χωρίς άγχος, θα μπω για να το ευχαριστηθώ, να κερδίσω εμπειρίες και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θα προσπαθήσω να τον κουράσω, να ψάξω να βρω τρόπους μέσα στο παιχνίδι και ίσως να φέρω τη νίκη!».