Αποσύρθηκε από το Πεκίνο η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη

i

© IMAGO / Shutterstock

Αποσύρθηκε από το Πεκίνο η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη απέσυρε τη συμμετοχή της από το τουρνουά του Πεκίνου, αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της.

Ακόμη πονάει η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της κόντρα στη Γιαφάν Γουάνγκ στο US Open εξαιτίας τραυματισμού. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μαρία Σάκκαρη στον ώμο την οδήγησε να αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, το οποίο κατέκτησε πέρσι.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν θα αγωνιστεί στο 1000άρι τουρνουά του Πεκίνου, αλλά παλεύει για να είναι παρούσα στο τουρνουά της πόλης Γουχάν που θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου. Το γεγονός ότι η Σάκκαρη δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στη Γουαδαλαχάρα, τη φέρνουν εκτός top-10 στην παγκόσμια κατάταξη.

Θυμίζουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη έχει να δώσει ολοκληρωμένο αγώνα από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η 29χρονη Ελληνίδα έφτασε μέχρι τη φάση των «16» στο μονό στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού όπου αποκλείστηκε από τη Μάρτα Κόστγιουκ, σε έναν αγώνα που είχε κατακτήσει το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια έκανε πολλά λάθη. Σημειώνεται ότι η Ελληνίδα τενίστρια συμμετείχε στη διοργάνωση και στο διπλό με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ και στο μικτό διπλό με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δύσκολα θα προλάβει το... τρένο για το WTA Finals αφού βρίσκεται περισσότερο από 1.500 βαθμούς μακριά από την όγδοη θέση του race. Η Μαρία Σάκκαρη κινδυνεύει να μείνει και εκτός 20άδας όταν ολοκληρωθεί η σεζόν αν δεν συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς.

Το 2024 εξελίχθηκε σε roaller coaster για τη Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αποκλείστηκε από την Ελίνα Αβανεσιάν στον δεύτερο γύρο του Australian Open ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Indian Wells, όπου ηττήθηκε από την Ίγκα Σβιόντεκ. Στο Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη Βαρβάρα Γκράτσεβα. Στο Wimbledon η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο και στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, το US Open η Σάκκαρη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της στον πρώτο γύρο εξαιτίας τραυματισμού.