Διακόπηκε λόγω βροχής για 25 λεπτά ο αγώνας της Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Διακόπηκε λόγω βροχής για 25 λεπτά ο αγώνας της Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:47 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 03.07.2024

Μόλις δέκα λεπτά κράτησε ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με την Αράντσκα Ρους για τον δεύτερο γύρο του Wimbledon προτού διακοπεί εξαιτίας της βροχής.

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει (και φέτος) η βροχή στο Wimbledon. Οι καιρικές συνθήκες στο Λονδίνο δεν είναι οι καλύτερες, γεγονός που δυσκολεύει της διεξαγωγή πολλών αγώνων, που γίνονται σε μικρότερα κορτ χωρίς οροφή.

Αυτό δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη με την Αράντσκα Ρους για τον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Η αναμέτρηση του κορτ 12 ήταν να ξεκινήσει γύρω στις 16:30 ώρα Ελλάδας αλλά η βροχή που έπεσε το μεσημέρι στο Λονδίνο έφερε νέες καθυστερήσεις.

Τελικά, η αναμέτρηση της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας ξεκίνησε στις 19:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε 2-1 στο πρώτο σετ μετά από 13 λεπτά αγώνα και η βροχή διέκοψε την αναμέτρηση.

Θυμίζουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon μετά τη νίκη της κόντρα στην Μακάρτνεϊ Κέσλερ. «Αισθάνθηκα πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα. Προφανώς και δυσκολευόμουν στα τελευταία Grand Slams, με ήττες σε πρώτους γύρους, οπότε αυτό ήταν στο μυαλό μου. Νομίζω πως σήμερα ήμουν γενναία και αρκετά δυνατή, ώστε να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο

Σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μου. Όσο περισσότερο παίξω στο τουρνουά, τόσο καλύτερα θα αισθανθώ. Το θέμα είναι η νίκη στον 1ο γύρο, ειδικά όταν έρχεται εύκολα. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου, γιατί αυτό που συνέβη στο Roland Garros ήταν πολύ σκληρό. Ελπίζω να κερδίσω κι άλλα ματς εδώ», δήλωσε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μετά την πρόκρισή της.

Για τις πολλές διαφορετικές παίκτριες που έχουν κερδίσει το Wimbledon τα τελευταία χρόνια και την ποικιλία που υπάρχει στις πρωταθλήτριες: «Είναι σίγουρα καλό, γιατί νιώθεις ότι μπορεί να κερδίσει οποιοσδήποτε. Μπαίνοντας στο τουρνουά, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αναφέρουμε 20-25 κορίτσια που θα μπορούσαν να κερδίσουν το τουρνουά αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μεγάλο βάθος στο γυναικείο τένις και όλες οι παίκτριες παίζουν καλά. Δεν μπορείς να είσαι χαλαρή στα πρώτα παιχνίδια σου. Πρέπει να είσαι έτοιμη από τον 1ο γύρο και να σέβεσαι κάθε αντίπαλο. Κάθε τουρνουά έχει εκπλήξεις και πρέπει να είσαι έτοιμη για αυτές. Όσο πιο καθαρό είναι το μυαλό σου για το τι πρέπει να κάνεις, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμά σου στο Grand Slam».