Το απόγευμα της Δευτέρας η πρεμιέρα της Σάκκαρη
i

© IMAGO / Action Plus

Το απόγευμα της Δευτέρας η πρεμιέρα της Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:41 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:41 - 23.08.2024

Η Μαρία Σάκκαρη ρίχνεται στη μάχη του US Open το απόγευμα της Δευτέρας.

Η Μαρία Σάκκαρη θα ανοίξει το πρόγραμμα στο κορτ 17 στο Court 17 στο US Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αναμετρηθεί με την Κινέζα Γιαφάν Γουάνγκ (Νο.78) στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης και ο αγώνας τους θα αρχίσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Την ίδια μέρα θα αγωνιστούν οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Σάσα Ζβέρεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Αρίνα Σαμπαλένκα και Κόκο Γκοφ. Η Αμερικανίδα, που ήταν σημαιοφόρος των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού υπερασπίζεται τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρσι.

Το πρόγραμμα στα τρία μεγάλα γήπεδα

Arthur Ashe (19.00)

Σέλτον-Τιμ

Γκράτσεβα-Γκοφ

(02.00)

Μπουρέλ-Στίβενς

Άλμποτ-Τζόκοβιτς

Louis Armstrong (18.00)

Zενγκ-Ανισιμόβα

Καναμπέλ-Φριτζ

Κις-Σινιάκοβα

(02.00)

Κοβάτσεβιτς-Τιάφοου

Χον-Σαμπαλένκα

Grandstand (18.00)

Ρουσουβουόρι-Ζβέρεφ

Γκόλουμπιτς-Μπαδόσα

Μονφίς-Σβάρτσμαν

(01.00)

Αζαρένκα-Σταροντούμπτσεβα

Η κλήρωση της Σάκκαρη στο US Open

Στο τέταρτο της Κόκο Γκοφ κληρώθηκε στο US Open η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Γιαφάν Γουάνγκ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Αν η Μαρία Σάκκαρη περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Παρί - Σιγιού Γουάνγκ. Πιθανή αντίπαλος της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας στον τρίτο γύρο είναι η Βικτόρια Αζαρένκα, μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη.

Αν η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προκριθεί στον τέταρτο γύρο, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Wimbledon Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Εφόσον η Σάκκαρη περάσει στα προημιτελικά, τότε ενδεχομένως θα παίξει κόντρα στην Κόκο Γκοφ, που κατέκτησε πέρσι τον τίτλο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Αν η Μαρία Σάκκαρη περάσει στα ημιτελικά μπορεί να αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα, νικήτρια του τουρνουά του Σινσινάτι. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να αντιμετωπίσει την Ίγκα Σβιόντεκ, Νο.1 του κόσμου, μόνο στον τελικό. Η τενίστρια από την Πολωνία θα κάνει πρεμιέρα κόντρα σε παίκτρια από τα προκριματικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κορυφαία πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο US Open ήταν το 2021, όταν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Τότε, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε αποκλειστεί στα δύο σετ από την Έμα Ραντουκάνου. Η 19χρονη, τότε, τενίστρια από τη Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε τελικά το τουρνουά δίχως απώλεια σετ. Θυμίζουμε ότι πέρσι, η Μαρία Σάκκαρη είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο και στη συνέντευξη τύπου ξέσπασε σε λυγμούς.