Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Τώρα είμαι καλά»
i

© printscreen

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Τώρα είμαι καλά»

Sportal newsroom 16:41 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 14.08.2024

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα δήλωσε καλά αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό και τον μαστό.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα σημείωσε ότι είναι καλά μετά τη διάγνωση για καρκίνο. Η θρυλική τενίστρια αποκάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες ότι πάσχει από καρκίνο στον λαιμό και τον μαστό.

«Πέρασα μία πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά τώρα είμαι καλά», δήλωσε η κάτοχος 18 τίτλων Grand Slam στο μονό και μέλος του Hall of Fame του τένις. Η Ναβρατίλοβα παρέλαβε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του τελικού του τουρνουά της Ρώμης, μία χρυσή ρακέτα για την προσφορά της στο άθλημα.

Η θρυλική τενίστρια, τον Ιανουάριο του 2023 αποκάλυψε ότι δίνει «μάχη» με τον καρκίνο. Όπως είπε τότε, είχε καρκίνο στον λαιμό και στη συνέχεια οι εξετάσεις που έκανε αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο και στον μαστό σε πρώιμο στάδιο.

«Το τένις μου έδωσε μια εκπληκτική ζωή για την οποία είμαι πολύ ευγνώμων», είπε. «Πάντα προσπαθούσα να του ανταποδώσω κάτι και όταν έπαιζα, αλλά όταν αποσύρθηκα», σημείωσε η Ναβρατίλοβα εμφανώς συγκινημένη.

Η πρώην τενίστρια είχε μιλήσει για τη διπλή της μάχη στον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν. Όπως είχε αποκαλύψει είχε βγει νικήτρια.

«Ειδικά την πρώτη εβδομάδα είχα υποβληθεί σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Όταν στην αρχή νιώθεις χάλια, δεν ξέρεις πού να το αποδώσεις. Δεν ένιωθα τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας μέχρι την τρίτη εβδομάδα ενώ στη συνέχεια είχα ξηροστομία και έκλεινε ο λαιμός μου. Όλα πρήζονταν και ένιωθα πολύ άβολα. Δεν έχεις γεύση. Δέχεσαι από παντού χτυπήματα και οι γιατροί δεν σε βοηθάνε πολύ αναφορικά με το πώς θα σου «κάτσει» τελικά όλο αυτό», είχε πει η Ναβρατίλοβα.

«Δεν μπορείς να λυπάσαι τον εαυτό σου γιατί θα κλαις όλη την ώρα. Το να τα παρατήσω δεν είναι στο DNA μου. Πρέπει να είσαι σκληρός και δυνατός σε όλο αυτό. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία μου και ήθελα να κλαίω συνεχώς. Ήμουν σε απόλυτο πανικό για τρεις ημέρες και σκεφτόμουν ότι δεν θα ξανακάνω Χριστούγεννα», πρόσθεσε η 66χρονη.