«Καθάρισε» τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε ξανά στον τελικό ο Αλκαράθ
i

© Imago

«Καθάρισε» τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε ξανά στον τελικό ο Αλκαράθ

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:39 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 12.07.2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ απώλεσε το πρώτο σετ κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ αλλά έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο πρώτος φιναλίστ του φετινού Wimbledon. Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε 7-6(1), 3-6, 4-6, 4-6 του Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του λονδρέζικου major για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του Roland Garros, θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρσι. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να το κάνει πάλι απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς αφού ο Σέρβος αντιμετωπίζει τον Λορέντζο Μουσέτι στον δεύτερο ημιτελικό.

Αυτός θα είναι ο τέταρτος major τελικός για τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός μετράει μόνο νίκες στους προηγούμενους τρεις και την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τέταρτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο Αλκαράθ κατάφερε να επανέλθει στο πρώτο σετ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω με μπρέικ (3-1, 4-2) και να το οδηγήσει στο τάι μπρέικ. Ωστόσο, εκεί ο Μεντβέντεφ παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμος και το κατέκτησε με σχετική άνεση.

Στο δεύτερο και το τρίτο σετ, ο Αλκαράθ έκανε μπρέικ νωρίς και αυτό ήταν και το πιο καθοριστικό σημείο αφού ο Ισπανός κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία το σερβίς του. Στο τέταρτο σετ, ο Αλκαράθ και ο Μεντβέντεφ αντάλλαξαν από ένα μπρέικ στα πρώτα δύο γκέιμ. Ο Ισπανός «έσπασε» για δεύτερη φορά το σερβίς του Ρώσου, προηγήθηκε με 5-3 και έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του.

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ, έβρισε τη Umpire Εύα Ασδεράκη

Εκτός εαυτού βγήκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ του ημιτελικού του Wimbledon με αντίπαλο τον Κάρλος Αλκαράθ. Μετά από μια διπλή αναπήδηση της μπάλας ο Μεντβέντεφ δεν την πρόλαβε, αλλά ο ίδιος επέμεινε ότι η μπάλα χτύπησε μια φορά στο έδαφος προτού την επιστρέψει στη μεριά του Αλκαράθ.

Η Εύα Ασδεράκη, που ήταν umpire του αγώνα, επέμεινε στην απόφασή της και ο Ρώσος τενίστας ξεκίνησε να βρίζει προς το μέρος της και μάλιστα σε επιθετικό ύφος. Η Ελληνίδα κάλεσε τον supervisor του αγώνα, ωστόσο ο Μεντβέντερ τη... γλύτωσε με απλή επίπληξη.