Μεγάλη έκπληξη στο Μόντε Κάρλο: Ο Μουζέτι έστειλε τον Τζόκοβιτς σπίτι του! (vids)

Λορέντζο Μουζέτι

i

© Glomex

Μεγάλη έκπληξη στο Μόντε Κάρλο: Ο Μουζέτι έστειλε τον Τζόκοβιτς σπίτι του! (vids)

Sportal newsroom 22:10 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:08 - 14.08.2024

Έκανε το «μπαμ» ο Λορέντζο Μουζέτι, ο οποίος επικράτησε 4-6, 7-5, 6-4 του Νόβακ Τζόκοβιτς και άφησε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης εκτός Μόντε Κάρλο, ενώ εκείνος προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά.

Απίστευτη έκπληξη στο Μόντε Κάρλο! Ο Λορέντζο Μουζέτι πανηγύρισε τη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς με μεγάλη ανατροπή (4-6, 7-5, 6-4) και εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ιταλός υπέταξε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από μια επική μάχη 2 ωρών και 54 λεπτών, η οποία διακόπηκε μία ώρα λόγω βροχής. Στους «8» θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Γιανίκ Σίνερ.

Από το πρώτο σετ φάνηκε πως ο Σέρβος θα έχει δύσκολο απόγευμα. Ο Νόλε έφτασε δύο φορές σε μπρέικ, όμως ο 21χρονος έσβησε το ένα αμέσως και μείωσε σε 4-2. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε 5-2 και έφτασε δύο φορές σε νέο μπρέικ για να κατακτήσει το σετ, όμως ο Μουζέτι έκανε το 5-3 και με δικό του μπρέικ μείωσε σε 5-4. Ωστόσο, το Νο1 του κόσμου με νέο μπρέικ έκανε το 1-0 σετ με 6-4.

Και το δεύτερο σετ ήταν διαφήμιση του αθλήματος, με κανέναν από τους δύο να μην κρατάει το σερβίς του στα τέσσερα πρώτα γκέιμς. Ο Τζόκοβιτς το έκανε πρώτος και προηγήθηκε με 4-2, όμως ο Ιταλός ισοφάρισε σε 4-4 με δικό του μπρέικ. Με απανωτά μπρέικ ο Μουζέτι βρέθηκε να προηγείται με 6-5 και στο φινάλε κράτησε το σερβίς του για το 1-1 σετ με 7-5.

Το τρίτο σετ κύλησε πιο ομαλά, με τον 21χρονο να προηγείται με 5-3 και τον Νόλε να βγάζει αντίδραση, αλλά τον Μουζέτι να κατακτά το σετ και να φτάνει σε μια τεράστια νίκη.