Αποσύρθηκε από το τουρνουά του Μαϊάμι η Σβιόντεκ

Ίγκα Σβιόντεκ

i

© Photo by Robert Prange/Getty Images/Ideal Images

Αποσύρθηκε από το τουρνουά του Μαϊάμι η Σβιόντεκ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:57 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 14.08.2024

Η Ίγκα Σβιόντεκ απέσυρε της συμμετοχή της από το τουρνουά του Μαϊάμι.

Η Ίγκα Σβιόντεκ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρσι στο Μαϊάμι. Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου απέσυρε τη συμμετοχή της από το δεύτερο 1000άρι της χρονιάς λόγω τραυματισμού στα πλευρά.

Η τενίστρια από την Πολωνία θα χάσει και τον αγώνα της χώρα της με το Καζακστάν στο πλαίσιο του Billie Jean King Cup, που θα γίνει στην Αστάνα 14-15 Απριλίου. Τη θέση της Σβιόντεκ στο ταμπλό θα πάρει η Αυστριακή lucky loser Τζούλια Γκράμπερ, που περνάει με μπάι στον δεύτερο γύρο και θα παίξει με την Κλερ Λιου.

Η Σβιόντεκ αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, που ξεκινάει στις 17 Απριλίου. Η απουσία της τενίστριας από την Πολωνία στο Μαϊάμι θα δώσει την ευκαιρία στη Σαμπαλένκα να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αφού η Σβιόντεκ θα χάσει 1000 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι στη διοργάνωση του Μαϊάμι συμμετέχουν και η Μαρία Σάκκαρη με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

«Από την Ντόχα πάλευα μια ισχυρή μόλυνση. Το ιατρικό τιμ μου επέτρεψε να παίξω, αλλά ένα ισχυρό επεισόδιο βήχα με οδήγησε σε τραυματισμό στα πλευρά. Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε και συνέχιζα να παίζω όσο ήταν ακόμα ασφαλές αυτό για μένα. Ωστόσο, αναλύσαμε το δεδομένα τις τελευταίες ημέρες και ο γιατρός έβγαλε τη διάγνωση. Δυστυχώς αισθάνομαι ακόμα ενοχλήσεις και πόνο και δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ.

Θα σας κρατάω ενήμερους για το που θα αγωνιστώ στη συνέχεια, καθώς αυτό εξαρτάται από τη διαδικασία της ανάρρωσής μου και τις οδηγίες της ιατρικής μου ομάδας. Έχω την καλύτερη ομάδα πίσω μου, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τον τραυματισμό. Είναι πραγματικά δύσκολο να μην παίξω στο Μαϊάμι, αλλά και στο Billi Jean King Cup, αλλά η υγεία είναι το πιο σημαντικό.

Είμαι ευγνώμων ότι αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω εδώ και πολύ καιρό και ότι ήμουν σε θέση να βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός. Συμβαίνει μερικές φορές, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Πρέπει να το αποδεχθούμε Κα να επιστρέψουμε υγιείς το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε μέσω social media η Ίγκα Σβιόντεκ.