Νίκησε τον Μουζέτι και προκρίθηκε στον τελικό της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Νίκησε τον Μουζέτι και προκρίθηκε στον τελικό της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:10 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 14.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-4, 5-7, 6-3 του Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-4, 5-7, 6-3 του Λορέντζο Μουζέτι και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην ισπανική πόλη για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση αφού μετά τη νίκη του κόντρα στον Ντε Μινόρ διατήρησε και την παράδοση που έχει απέναντι στον Μουζέτι φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αγωνιστεί δύο φορές κατά το παρελθόν στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης. Αμφότερες έχει ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι Αλκαράθ - Έβανς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο της καριέρας του και πρώτο σε 500άρι τουρνουά. Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 17;00 το απόγευμα της Κυριακής. 

Ο Ιταλός ήταν εκείνος που «έσπασε» πρώτος τον αντίπαλό του αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε άμεση απάντηση. Ο Μουζέτι έκανε νέο μπρέικ στο έβδομο γκέιμ και προηγήθηκε με 4-3. Ο Έλληνας αθλητής, όμως, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και πάλι. Ο Τσιτσιπάς πήρε τρία γκέιμ στη σειρά (δύο μπρέικ) και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν για γερά νεύρα. Ο Μουζέτι έκανε μπρέικ στο δεύτερο σετ και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το 3-2. Σε εκείνο το σημείο, ο Τσιτσιπάς «έσπασε» τον αντίπαλό του και κράτησε το σερβίς του για το 3-4.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε άλλες δύο ευκαιρίες στο όγδοο γκέιμ με τον Μουζέτι να κρατάει. Ο Ιταλός αντιμετώπισε με επιτυχία το ματς πόιντ του Τσιτσιπά για το 5-5 και στη συνέχεια έκανε το μπρέικ για το 6-5 για το 7-5 και το 1-1 στα σετ. Αυτό ήταν το πρώτο σετ που απώλεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη διοργάνωση.

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά. Με δύο μπρέικ, ο κορυφαίος Έλληνας προηγήθηκε με 0-4 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ο Μουζέτι έκανε ένα μπρέικ αλλά δεν ανησύχησε τον Τσιτσιπά, που σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη.