Άνετος κόντρα στον Μουζέτι ο Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon
i

© Imago

Άνετος κόντρα στον Μουζέτι ο Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:56 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:34 - 12.07.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε στα τρία σετ τον Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon για δέκατη φορά στην καριέρα του.

Τι κι αν χειρουργήθηκε στο πόδι πριν από λίγο καιρό και η συμμετοχή του στο Wimbledon ήταν αμφίβολη. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές στο τένις. Ο Σέρβος επικράτησε 6-4, 7-6(2), 6-4 του Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε στον τελικό του λονδρέζικου major για δέκατη φορά στην καριέρα του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής τον Κάρλος Αλκαράθ, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού. Πριν από έναν χρόνο, ο Ισπανός επικράτησε στα πέντε σετ και έσπασε στο αήττητο 34 αγώνων που είχε ο Σέρβος στο Wimbledon.

Ο Τζόκοβιτς θα κυνηγήσει την Κυριακή τον όγδοο τίτλο του στο Wimbledon. Αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που έχει στο τουρνουά ο Ρότζερ Φέντερερ, που είναι στην κορυφή της λίστας των νικητών. Αν ο Νόλε κατακτήσει το τρόπαιο, θα φτάσει τους 25 Grand Slam τίτλους συνολικά στην καριέρα του.

Ο Τζόκοβιτς είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο πρώτο σετ ο Σέρβος προηγήθηκε με μπρέικ για το 4-2 αλλά ο Μουζέτι αναπτέρωσε τις ελπίδες του όταν «έσβησε» διπλό σετ πόιντ και πήρε πίσω το σερβίς του. Ωστόσο, ο Νόλε με νέο μπρέικ κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες είχαν από ένα μπρέικ. Στο 12ο γκέιμ ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε σετ πόιντ στο σερβίς του Μουζέτι, αλλά ο Ιταλός κράτησε και το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με δύο μίνι μπρέικ για το 3-0 δείχνοντας ότι δεν έχει διάθεση για αστεία. Ο Σέρβος έκανε τρίτο μίνι μπρέικ και έκλεισε το σετ με άνεση.

Στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ στο πρώτο, κιόλας, γκέιμ. Ο Σέρβος υπερασπίστηκε με άνεση το σερβίς του και είχε τριπλό ματς πόιντ στο σερβίς του Μουζέτι, αλλά ο Ιταλός άντεξε την πίεση και κράτησε το σερβίς του ενώ στη συνέχεια είχε και μπρέικ πόιντ. Τελικά, ο Τζόκοβιτς διατήρησε την ψυχραιμία του και έκλεισε τον αγώνα στο τέταρτο ματς πόιντ που είχε.