Τέλος εποχής: Ο μεγάλος Ράφα ανακοίνωσε ότι σταματάει το τένις (vid)

Φωτ. IMAGO

Τέλος εποχής: Ο μεγάλος Ράφα ανακοίνωσε ότι σταματάει το τένις (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:38 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 10.10.2024

Μέσω ενός βίντεο στα social media ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Τέλος εποχής για τον Ράφα Ναδάλ. Ο θρύλος του τένις ανακοίνωσε μέσω ενός video στα social media την αποχώρησή του από τα κορτ σε ηλικία 38 ετών.

«Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις», ανέφερε με λύπη στα μάτια ο «Βασιλιάς του Roland Garros». «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να παίξω χωρίς περιορισμούς. Είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια καριέρα που ήταν μεγάλη και πολύ πιο επιτυχημένη από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ».

Ο Ράφα Ναδάλ «κρεμάει» τη ρακέτα του, αφήνοντας πίσω του τεράστια παρακαταθήκη στο χώρο του τένις. Ο Ισπανός άλλαξε την νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού κι αφήνει ανεξίτηλα χαραγμένο το όνομά του στο άθλημα. Στα 20 χρόνια και πλέον ο αριστερόχειρας τενίστας κατέκτησε 22 grand slam, 14 Roland Garros, 92 τίτλους συνολικά. Παρέμεινε το Νο.1 στον κόσμο για 209 εβδομάδες συνολικά. Το Davis Cup, που θα είναι ο τελευταίος του αγώνας, θα γίνει στη Μάλαγα στις 19-24 Νοεμβρίου.

Έξαλλος ο Τσιτσιπάς με τον διαιτητή: «Να έρθει τώρα ο supervisor!» (vid)
ΤΕΝΙΣ

09:58 - 09.10.2024

Έξαλλος ο Τσιτσιπάς με τον διαιτητή: «Να έρθει τώρα ο supervisor!» (vid)

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ στο Shanghai Masters κόντρα στον Μεντβέντεφ, o διαιτητής έκανε για δεύτερη φορά παρατήρηση στον Στέφανο Τσιτσιπά επειδή καθυστερούσε στο σερβίς, αλλά ο Έλληνας τενίστας είχε διαφορετική άποψη...

Ο Ράφα Ναδάλ σημάδεψε το άθλημα και μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ εκτόξευσαν τη δημοφιλία του. Η εντός κορτ κόντρα των δύο αθλητών πρόσφερε στον κόσμο του τένις απίθανους αγώνες και μυθικές στιγμές.

Οι δύο τενίστες, όμως, διατηρούν μία εξαιρετική σχέση εκτός κορτ. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ρότζερ Φέντερερ στο δικό του «αντίο» πριν δύο χρόνια στο Laver Cup επέλεξε τον Ισπανό για παρτενέρ.