Θείος και πρώην προπονητής του Ναδάλ: «Ο καλύτερος στην ιστορία του τένις είναι ο Τζόκοβιτς, αλλά...»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Θείος και πρώην προπονητής του Ναδάλ: «Ο καλύτερος στην ιστορία του τένις είναι ο Τζόκοβιτς, αλλά...»

Δημήτρης Χούπης • 19:46 - 13.09.2024

Ο θείος και πρώην προπονητής της Ράφα Ναδάλ είπε τη δική του γνώμη για το ποιος είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, λέγοντας ότι αυτός είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως στο ποδόσφαιρο υπάρχει το debate ανάμεσα στον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, έτσι υπάρχει και στο τένις αυτό το αιώνιο ερώτημα. Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ είναι οι τρεις τενίστες που έχουν μπει σε αυτό το debate.

Ο θείος και πρώην προπονητής του Ναδάλ, Τόνι είπε τη δική του γνώμη, η οποία δεν είναι η προφανής, δηλαδή ο ανιψιός του. Μιλώντας στο Euronews ο Τόνι Ναδάλ τόνισε ότι ο GOAT του αθλήματος δεν είναι άλλος από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. «Ο καλύτερος είναι ο Τζόκοβιτς, επειδή έχει κερδίσει τους πιο πολλούς τίτλους από τους άλλους», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

Ο Σέρβος έχει κατακτήσει τα περισσότερα Grand Slams (24), ενώ τον Αύγουστο που πέρασε πήρε στο Παρίσι τον μόνο τίτλο που του έλειπε. Το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Παρόλο λοιπόν που ο Νόλε έχει περισσότερους τίτλους από όλους, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο κορυφαίος όλων είναι ανάμεσα στον Φέντερερ και τον Ναδάλ.

Ο θείος του Ισπανού κλήθηκε να μιλήσει κι γι' αυτό το ερώτημα, λέγοντας: «Ποιος παίζει καλύτερα; Ο Φέντερερ. Αυτά που κάνει στο court δεν τα κάνει κανείς άλλος». Παρόλα αυτά μίλησε και για τον ανιψιό του, τονίζοντας ότι αν δεν είχε τους τραυματισμούς, θα ήταν αυτός ο κορυφαίος όλων.

«Ο καλύτερος χωρίς τους τραυματισμούς θα μπορούσε να είναι ο ανιψιός μου, αλλά είχε αυτούς τους δύο απέναντι, έτσι ο καλύτερος είναι ο Τζόκοβιτς».