Φερέρ για Ναδάλ: «Θα αγωνιστεί στο μονό - Αυτή είναι η σκέψη μου»
i

© IMAGO / Sipa USA Collection

Φερέρ για Ναδάλ: «Θα αγωνιστεί στο μονό - Αυτή είναι η σκέψη μου»

Πηνελόπη Παπαδήμου 12:45 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 06.10.2024

Ο Νταβίντ Φερέρ αποκάλυψε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Ράφα Ναδάλ στους αγώνες του μονού στο Davis Cup.

Ο Ράφα Ναδάλ βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής Ισπανίας για τους αγώνες του Davis Cup. Οι τελικοί της διοργάνωσης θα γίνουν 19-24 Νοεμβρίου στη Μάλαγα και ο αρχηγός της «ρόχα» αποκάλυψε τις σκέψεις του σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Ισπανού θρύλου στους αγώνες.

Ο πρώην τενίστας φιλοξενήθηκε στο youtube κανάλι «Sala de Playeres», των Αργεντινών πρώην παικτών Χαβιέρ Φρανά, Μαριάνο Θαμπαγιέτα, Χουάν Μονάκο και Γκουίντο Πέγια και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Νταβίντε Φερέρ σημείωσε ότι ο Ράφα Ναδάλ είναι πιθανό να παίξει στους αγώνες του μονού.

«Γνωρίζω ότι ο Ράφα είναι ένας έντιμος άνθρωπος και ότι αν μπει στο γήπεδο θα δώσει το 100%.», είπε ο Φερέρ. «Ξέρω τις ικανότητες που έχει όταν αγωνίζεται. Το πρόβλημα είναι ότι σωματικά δεν μπορεί να διατηρήσει το επίπεδό του για μεγάλο χρονικά διάστημα. Όμως για ένα παιχνίδι μπορεί να είναι ανίκητος. Είναι τέλειο που μπορώ να τον υπολογίζω», συμπλήρωσε ο Ισπανός.

«Αν είναι καλά και τον δω ότι προπονείται σωστά θα παίξει στο μονό. Αυτή είναι η σκέψη μου. Όταν ανακοινώθηκε η κλήρωση του έστειλα μήνυμα και του είπα να ετοιμαστεί για να παίξει με τον Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ. Η απάντησή του ήταν ότι θα είναι έτοιμος», ανέφερε ο πρώην Νο3 του κόσμου.

Ο Νταβίντ Φερέρ σημείωσε ότι έχει μιλήσει ήδη και με τον προπονητή του Ναδάλ, Κάρλος Μόγια, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο για την προετοιμασία του 38χρονου Ισπανού. «Θα αγωνιστεί στο τουρνουά επίδειξης “Six Kings Slam” αυτόν τον μήνα. Θα ήθελα να αγωνιστεί και σε ένα ακόμη τουρνουά πριν ενσωματωθεί στην ομάδα. Θα του μιλήσω γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες», κατέληξε ο 42χρονος αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας στο Davis Cup.

Η τελευταία συμμετοχή του Ράφα Ναδάλ στο Davis Cup με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας ήταν το 2019 και πήρε το τρόπαιο. Συνολικά, ο Ισπανός τενίστας έχει κατακτήσει με την Εθνική Ισπανίας το Davis Cup τέσσερις φορές το 2004, το 2009, 2011 και το 2019.