Κύργιος για Τζόκοβιτς: «Αν δεν είμαι εγώ, τότε κανείς δεν θα τον σταματήσει στο Wimbledon»

Νικ Κύργιος - Νόβακ Τζόκοβιτς

Κύργιος για Τζόκοβιτς: «Αν δεν είμαι εγώ, τότε κανείς δεν θα τον σταματήσει στο Wimbledon»

Κώστας Τσιακλής • 11:50 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 14.08.2024

Ο Νικ Κύργιος αναφέρθηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς και μεταξύ άλλων είπε πως μόνο αυτός μπορεί να σταματήσει τον Σέρβο από το να κατακτήσει το Wimbledon.

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τις επιτυχές του και είπε πως ελπίζει να δει τον Σέρβο να φτάνει τα 30 Grand Slams. Παράλληλα δήλωσε πως στο Wimbledon μόνο ο ίδιος μπορεί να σταματήσει τον Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πριν λίγες μέρες κατέκτησε το Roland Garros και πανηγύρισε τον 23ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα το, προσπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ. Ο Σέρβος πλέον προετοιμάζεται για το Wimbedon, όπου θα επιχειρήσει να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο τρόπαιο στη συλλογή του.

Εκεί εκτός απροόπτου θα βρεθεί και ο Νικ Κύργιος, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για τον Τζόκοβιτς. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας δήλωσε πως ελπίζει να δει τον Σέρβο να φτάνει τα 30 Grand Slam και είπε πως μόνο ο αυτός μπορεί να σταματήσει τον Τζόκοβιτς στο επερχόμενο μεγάλο τουρνουά.

Για τον Τζόκοβιτς ο Κύργιος ανέφερε τα εξής: «Ελπίζω να φτάσει τα 30 Slams, θα με κάνει να φαίνομαι καλύτερος μετά τον χαμένο τελικό στο Wimbledon. Είναι ένα φοβερό επίτευγμα. Ξέρω πόσο σκληρά δουλεύει και τι σημαίνει γι' αυτόν.

Έχει χάσει προφανώς και κάποια Slams, δεν μπορούσε να ταξιδέψει σε κάποιες χώρες κάποιες φορές, οπότε θα μπορούσε να έχει ήδη 25-26 Slams. Ο κόσμος πιστεύει πως ίσως χαλαρώσει λίγο τώρα, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να κερδίσει περισσότερα, οπότε ελπίζω να φτάσει στα 28-30».

Στη συνέχεια ο Κύργιος κλήθηκε να σχολιάσει αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να σταματήσει τον Τζόκοβιτς στο Wimbledon και απάντησε: «Κανείς... Αν δεν είμαι εγώ, τότε κανείς».

Ο Κύργιος αυτή την εβδομάδα αγωνίστηκε στο 250άρι της Στουτγκάρδης και ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα με 2-0 σετ από τον Yibing Wu. Αυτό ήταν και το πρώτο ματς του Κύργιου έπεια από οτώ μήνες. Ακολούθως ο Ελληνοαυστραλός θα παρευρεθεί στο 500άρι του Χάλε και στο 250άρι της Μαγιόρκας προκειμένου να είναι έτοιμος για το Wimbledon που ξεκινάει στις 03 Ιουλίου.