Συγκλονιστικός Κύργιος: «Μετά τον αποκλεισμό στο Wimbledon σκέφτηκα την αυτοκτονία»

Νικ Κύργιος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Συγκλονιστικός Κύργιος: «Μετά τον αποκλεισμό στο Wimbledon σκέφτηκα την αυτοκτονία»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:41 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την ήττα από τον Ναδάλ στο Wimbledon του 2019, καθώς αποκάλυψε πως νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική έπειτα από σκέψεις για αυτοκτονία.

Ο Νικ Κύργιος παραχώρησε μία συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε τον «γολγοθά» που πέρασε πριν μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος τενίστας επισήμανε τις σκέψεις αυτοκτονίας που είχε μετά από τον αποκλεισμό του από το Wimbledon το 2019. Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Break Point» του Netflix, ο Κύργιος αναφέρθηκε στον αυτοτραυματισμό του και στην περίοδο όπου νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Να σημειωθεί πως το νέο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Belonging» θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου και οι αποκαλύψεις του Αυστραλού τενίστα είναι συγκλονιστικές. «Σκεφτόμουν πραγματικά αν ήθελα να αυτοκτονήσω. Έχασα στον 2ο γύρο του Wimbledon από τον Ναδάλ. Ξύπνησα μετά τον αγώνα και ο πατέρας μου ήταν στο κρεβάτι και έκλαιγε. Αυτό ήταν βαρύ για μένα. Έλεγα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Κατέληξα σε ψυχιατρική πτέρυγα στο Λονδίνο για να λύσω τα προβλήματά μου. Έπινα, έκανα κατάχρηση ναρκωτικών, έχασα τη σχέση μου με την οικογένειά μου, έδιωξα όλους τους στενούς μου φίλους μακριά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικ.

Επίσης, στο ίδιο επεισόδιο εξήγησε πως κατά την διάρκεια των αγώνων στο τουρνουά είχε μανίκι στο δεξί του χέρι για να μην φανούν τα σημάδια από τον αυτοτραυματισμό του. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πατέρας του ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής: «Του είπα, δεν είναι ο σωστός δρόμος, φίλε. Έχεις μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα να κυνηγήσεις. Είχε δάκρυα στα μάτια. Είμαι πάντα εδώ για τον Νικ. Είναι πολύ ευαίσθητος».

Να θυμίσουμε πως ο Νικ Κύργιος επέστρεψε πρόσφατα στην αγωνιστική δράση. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας ηττήθηκε με 7-5, 6-3 από τον Γιμπίνγκ Γου και αποκλείστηκε στη φάση των «32» του τουρνουά της Στουτγκάρδης. Ο Κύργιος, που βρίσκεται στο Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε να παίξει από τον περασμένο Οκτώβριο και το τουρνουά του Τόκιο. Ο περσινός φιναλίστ του Wimbledon βρήκε καλό πρώτο σερβίς, ωστόσο ήταν εξαιρετικά αδύναμος στο δεύτερο όπου δεν κατάφερε να βρει εύκολους πόντους.