Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στο Μόντρεαλ
i

© IMAGO / USA TODAY Network

Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στο Μόντρεαλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:27 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 08.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Κέι Νισικόρι και αποχαιρέτησε το τουρνουά του Μόντρεαλ.

Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Μόντρεαλ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-4, 6-4 από τον Κέι Νισικόρι και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πέρασε μπάι στον δεύτερο γύρο εμφανίστηκε φανερά ανέτοιμος στον αγώνα απέναντι στον Ιάπωνα αντίπαλό του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εκνευρίστηκε σε πολλά σημεία του αγώνα (έβρισε και έδιωξε τον πατέρα του από το box του), δεν απείλησε ουσιαστικά το αντίπαλο σερβίς και αποκλείστηκε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταξίδεψε απευθείας στον Καναδά από το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε φτάσει μέχρι τον προημιτελικό του μονού ανδρών, όπου αποκλείστηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στη συνέχεια ο Σέρβος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Το κακό για τον Στέφανο Ταιτσιπά ξεκίνησε νωρίς στον αγώνα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω με δύο μπρέικ στο πρώτο σετ, όταν ο Νισικόρι προηγήθηκε 5-1 κάνοντας υποδειγματικά σερβίς. Ο Τσιτσιπάς έδειξε μικρή αντίδραση όταν μείωσε 5-4 κάνοντας ένα μπρέικ, ενώ είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο δέκατο γκέιμ. Ωστόσο, ο Νισικόρι βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το σερβίς του και να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Νισικόρι βρήκε πάλι τρόπο να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά στο ξεκίνημα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν είχε αντίδραση και υπέκυψε στη μοίρα του μετά από μία ώρα και 19 αγώνα.

Αυτή είναι η πρώτη top-20 νίκη για τον Κέι Νισικόρι μετά από τρία χρόνια. Ο Ιάπωνας τενίστας έγινε ο παίκτης με το χαμηλότερο ranking (575) που έφτασε στη φάση των «16» ενός masters μετά από 20 χρόνια και τον Τόμι Χάας (883) στο Indian Wells το 2004. Θυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί και πέρσι στην πρεμιέρα του στο τουρνουά του Μόντρεαλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στο τουρνουά του Σινσινάτι. Ο Κέι Νισικόρι θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ούγκο Ουμπέρ - Νούνο Μπόργκες.