Τζόκοβιτς: «Είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

Νόβακ Τζόκοβιτς / © φωτογραφία αρχείου Intime

Τζόκοβιτς: «Είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:24 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 14.08.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόδοσή του στο τουρνουά της Μπάνια Λούκα, ο οποίος αποκλείστηκε από τον συμπατριώτη του Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-0 σετ 6-4 και 7-6 (6), για τα προημιτελικά του τουρνουά της Μπάνια Λούκα.

Ο Τζόκοβιτς υπέστη την τρίτη του ήττα αυτή τη σεζόν και για πρώτη φορά από έναν Σέρβο συμπατριώτη του, αφού ο Γιάνκο Τιψάρεβιτς τον απέκλεισε στο 1.000άρι τουρνουά της Μαδρίτης τον Μάιο του 2012.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Νόλε φάνηκε απογοητευόμενος από την απόδοσή του στο τουρνουά, λέγοντας: «Είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Έπαιξα πολύ παθητικά, με πολλά λάθη και γι' αυτό έχασα», πρόσθεσε ο Σέρβος τενίστας.

Ο Τζόκοβιτς είχε προειδοποιήσει από το τουρνουά του Μόντε Κάρλο πως δεν περίμενε να παίξει καλά στα πρώτα του τουρνουά, αφού πάντα χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής στο χώμα. «Ήμουν πολύ κάτω από το επιθυμητό επίπεδο. Δεν μπορώ να κερδίζω τέτοιους αντιπάλους σ' αυτή την επιφάνεια μ' αυτό το παιχνίδι. Και στο court δεν ένιωθα καλά. Ένιωθα αργός, είχα βαριά πόδια και έχανα πολλές μπάλες. Είχα και στιγμές που έπαιζα καλά, γενικά όμως ήμουν πολύ κάτω από το επίπεδό μου».  

Τέλος, ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στον Λάγιοβιτς: «Ο Ντούσαν έπαιξε πολύ καλά, πολύ σταθερά. Όταν έπρεπε γινόταν πιο επιθετικός. Όλη του τη ζωή παίζει καλά στο χώμα, τα θεμέλια του τένις του είναι στο χώμα. Πνευματικά έμεινε πολύ δυνατός επίσης, που ήταν μια βελτίωση που έκανε σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις μας».